До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тепло твоїх рук: гід по майстернях Chanel Métiers d'Art

Напередодні показу Chanel Métiers d'Art, який цього року відбудеться у нью-йоркському Метрополітен Музеї і за традицією буде наповнений елементами, зробленими в артизанальних майстерень, які зберігали старовинні традиції Haute Couture, Vogue.ua згадав про найгучніші з цих імен.

Lesage

Майстерня Lesage, яка була створена в 1924 році і поставляла мережива ручної роботи для марок Madeleine Vionnet, Charles Frederic Worth і Jeanne Paquin, до сих пір оберігає свої традиції і передає їх в спеціальній школі вишивання. До Chanel ательє приєдналося в 2002 році, щоб зберегти своє ім'я в індустрії, яка з кожним роком все більше орієнтується на комерційну складову. Сьогодні в архівах Lesage зберігається понад 60 тисяч зразків вишивок, включаючи авангардні роботи 30-х років, створених для Ельзи Скіапареллі.

Massaro

Цій взуттєвій марці, заснованій ще в кінці XIX століття, довіряли створення туфель Марлен Дітріх, Ромі Шнайдер і Елізабет Тейлор. До того ж, саме в Massaro придумали для Chanel знамениті бежеві туфлі з контрастним чорним носком. Уже 15 років марка входить в сім'ю Chanel Métiers d'Art і за ескізами Карла Лагерфельда випускає найрізноманітніші моделі – від класичних човників до чобіт-ботфортів.

Lemarie

З пір'ям краще за всіх працює ательє Lemarie, розквіт якого припав на 50-ті роки минулого століття. Саме завдяки зусиллям його майстрів на роботах Balenciaga, Nina Ricci і Christian Dior того часу з'являлися вишукані пір'я страусів, павичів і лебедів. Габріель Шанель відкрила для Lemarie нову нішу. Одного разу вона зробила в ательє замовлення на виготовлення з тканини штучних камелій – символу Chanel. Тепер майстрині Lemarie оксамит, органзу і шовк з легкістю перетворюють на найскладніші орхідеї і жоржини.

Goossens

Створенням костюмної біжутерії для Chanel займається ательє Goossens, засновник якого Роберт Гуссенс познайомився з Коко Шанель в 1950-х. Вона була захоплена його роботами і миттєво запропонувала співпрацю. Зараз ательє працює для Chanel вже під проводом сина Патріка Гуссенса і крім різноманітної фурнітури займається створенням ювелірних виробів під власним іменем.

Maison Michel

Капелюшна майстерня Maison Michel під патронатом Chanel знаходиться з 1995 року, проте з приходом сюди Летиції Крейхер марка здобула популярність за межами Парижа. Її капелюхи нерідко можна зустріти на головних героїнях streetstyle-хроніки зі світових модних тижнів.

На сьогоднішній момент Chanel також опікується кількома ательє, що спеціалізуються на виробництві кашеміру, плісированих матеріалів, рукавичок і роботі з бісером. Всі ці майстерні теж братимуть участь у створенні деталей для колекції Chanel Métiers d'Art Paris-Hamburg.

Читайте також:

Сукні Dior Couture в об'єктиві Сари Мун

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.