До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Під небом Марракеша: колекція Dior Cruise 2020

Колекцію Dior Cruise 2020 Марія Грація К'юрі створила під впливом африканських ремесел, – вона про діалог культур і пошуки універсальної мови моди.

Образи з колекції Dior Cruise 2020

У передвечірньому небі Марракеша над руїнами палацу Ель-Баді кружляють лелеки – чудовий знак для креативного директора жіночої лінії Dior, Марії Грації К'юрі, яка незабаром дасть сигнал починати грандіозне шоу Cruise 2020. Повітря пронизане дурманними ароматами квітучих троянд і дорогоцінних пахощів. Сонце ховається за схилами Атласу, лелеки повертаються в гнізда на древніх склепіннях, гості – справжня вавилонська тиснява – займають свої місця. Кам'яні стіни Ель-Баді набувають колишньої величі в полум'ї факелів і мерехтінні сотень свічок, що відбиваються у водній гладді спеціально спорудженого штучного озера.Урочисту атмосферу підтримують етнічні мелодії у виконанні музикантів з ансамблю Jajouka – в ритмах чутна тисячолітня історія їхнього рідного села. Звуки арабського гобоя, бамбукової флейти і перкусійних інструментів зливаються з електронною музикою від британського колективу The Orb. Шоу починається.

Реклама
З колекції Dior Cruise 2020
Сумки-кошики – середземноморські акценти колекції

Наче промінь світла з темряви, на подіумі з'являється перший образ показу Dior Cruise 2020 року – пальто з бахромою, виготовлене з вовни відтінку топленого молока. Його вручну пошили майстрині з асоціації Sumano, берегині секретів народних ремесел регіону Антиатлас. Це лише одна з численних колаборацій Марії Грації К'юрі з африканськими ремісниками і fashion-дизайнерами – співпраця з ними і закладена в основу круїзної колекції.

Персні і браслети зі стилізованими зображеннями мавп і слонів поєднуються з легендарними браслетами Dior з тканини з візерунком "туаль-де-Жуї" і виконують роль дорогоцінних амулетів
Одне з ключових убрань колекції Cruise 2020 створене у співпраці з британським дизайнером Грейс Уельс Боннер

К'юрі не вперше надихається культурами африканських країн. Цього разу її вибір припав на Марокко, і в тому є свої таємні смисли. Показ колекції Dior Cruise 2020 в Марракеші – вшанування багатої історії бренду і наступника Крістіана Діора – Ів Сен-Лорана, який народився в алжирському Орані і був закоханий в Марокко. Лейтмотивом дефіле стала ідея common ground, "універсальної мови", заявлена ​​і обґрунтована професором Наомі Зак у роботах з філософії фемінізму. Суть ідеї в тому, що у жінок різних культур, попри відмінності між ними, не має виникати труднощів при введенні діалогів та спільних діях.

Грейс Уельс Боннер і Марія Грація К'юрі
Показ круїзної колекції в Марракеші – це екскурс в історію Dior і вшанування Іва Сен-Лорана, закоханого в Марокко
За ефектний антураж показу колекції Dior Cruise 2020 в палаці Ель-Баді, зведеного в кінці XVI століття, відповідало паризьке Bureau Betak

Колекція Cruise 2020 – гімн різноманіттю культур. Серед співавторів Марії Грації К'юрі – Pathé'O, один з найвідоміших африканських дизайнерів. Яскраві сорочки його авторства свого часу були невід'ємним атрибутом образу Нельсона Мандели і зробили Pathé'O знаменитим.

Тканини для диванів, на яких розмістили гостей шоу Dior, вручну виткані і пофарбовані майстринями з асоціації Sumano

Багато виробів з колекції Dior Cruise 2020 виконані з вощених тканин, виготовлених у співпраці з місцевою текстильною компанією Uniwax. Дизайнери компанії запропонували власне трактування візерунку "туаль-де-Жуї" і карт Таро – впізнаваних елементів естетики Dior.

Тканини для диванів, на яких розмістили гостей шоу Dior, вручну виткані і пофарбовані майстринями з асоціації Sumano

Дизайнер Грейс Уельс Боннер і художниця Мікалейн Томас створили авторські версії культового жакета "бар". Британка з ямайськими корінням, Грейс Уельс Боннер звернулася до карибських традицій рукоділля і використала техніки вишивки та в'язання гачком. В її моделі теплі тони в поєднанні з елегантним чорним кольором народжують зразкове єднання жіночого і чоловічого начал. Натхненням для афроамериканки Мікалейн Томас часто слугує спадщина європейських художників – від Енгра до Мане, її версію жакета прикрашає чудовий колаж у стилі печворк.

Тарілки, використані для сервірування столів на ланчі та вечері на честь колекції Dior Cruise 2020, виконані вручну за старовинними технологіями

У декоруванні показу круїзної колекції взяли участь умільці з асоціації Sumano. На показі Dior декоративні наволочки диванних подушок були зшиті з тканин, пофарбованих хною, ними ж обтягнули сидіння лавок. Довгу еспланаду-подіум прикрашали гончарні вироби і циновки ручної роботи з традиційними для регіону орнаментами.

Тарілки, використані для сервірування столів на ланчі та вечері на честь колекції Dior Cruise 2020, виконані вручну за старовинними технологіями
В основі колекції Dior Cruise 2020 закладена співпраця з африканськими ремісниками і fashion-дизайнерами
Villa Oasis – дім Іва Сен-Лорана і П'єра Берже в Марракеші

Представленням круїзної колекції Dior в Марракеші, Марія Грація К'юрі привабила увагу до розкоші місцевих ремесел і нагадала про важливість їх збереження. Тим самим вона вписала своє ім'я в прекрасну історію, яка здавна пов'язує Dior з Марокко, і у якої є всі шанси тривати нескінченно.

Внутрішній двір Villa Addi, одна з локацій святкування на честь нової колекції Dior

DIOR РЕКОМЕНДУЄ:

Jardin Majorelle

Сад, розбитий в 1920-х французьким орієнталістом Жаком Мажорелем, згодом придбав Сен-Лоран. На його території розміщений Musée Berbère, присвячений побуту берберів, а по сусідству – Villa Oasis, особисті володіння Іва Сен-Лорана і П'єра Берже, збережені в первозданному вигляді.

Rue Yves St Laurent, Marrakech

Musée Yves Saint Laurent

В музеї Іва Сен-Лорана крім шедеврів з архівів кутюр'є показують і сучасне мистецтво. Бонус – кафе і книжковий магазин з рідкісними виданнями, присвяченими творчості Сен-Лорана.

Rue Yves St Laurent, Marrakech

museeyslmarrakech.com

Dior

У бутику Dior в історичному готелі La Mamounia представлені одяг, взуття, аксесуари, прикраси, парфумерія та косметика. У подорож до Марракеша можна сміливо вирушати без нічого.

Hotel La Mamounia

Avenue Bab Jdid, Marrakech

The Dior Institut

Чудовий спа-центр з використанням продуктів Dior.

Palace Es Saadi

Rue Ibrahim El Mazini, Marrakech

essaadi.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.