До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Туфлі Мері Джейн — найромантичніше взуття цього літа

Цього літа стиль препі знову на піку: бренди надихнулися взуттєвою модою XX століття, а повернення в тренди Mary Jane shoes — реверанс дизайнерів у сторону вишуканості, ніжності і юнацької інфантильності.

Chanel, весна-літо 1983
Алісса Мілано на прем’єрі фільму "Зоряні війни. Епізод I: Прихована загроза", Лос-Анджелес, 1999 рік

Чимала шпилька, стійкий невисокий підбор або взуття на пласкому ходу — вибір за вами, адже головний фокус саме на зворушливому ремінці-перемичці. Вперше такі туфлі з’явилися в 1902 році на ілюстрації — їх носили герої газетного коміксу Buster Brown, які створив художник Річард Фелтон Аутколт, — власне сам Бастер Браун і його сестра Мері Джейн. Вони були справжніми кумирами дітей. Засновник взуттєвої компанії Brown shoe Джордж Браун перший утілив дитячу мрію в реальність. Відтоді вони майже завжди були на слуху: в 30-х їх носила актриса Ширлі Темпл, у 60-х — модель Твіггі, у 90-х — улюблениця мільйонів Кортні Лав, яка показала на своєму прикладі, що туфлі Мері Джейн згодяться і для дівчат з характером.

Реклама
Твіггі, 1966 рік

Поточного сезону дизайнери трансформують туфлі Мері Джейн: грають з декором, принтами й забарвленням, а також із носком туфель. Канонічними, звісно, вважають чорні лакові лодочки з круглим мисом. Але широкий вибір, який представили бренди, дає й широке поле для модних експериментів цього літа.

<b>туфли мэри Джейн шоу</b>
Туфли в стиле Мэри Джейн в коллекциях весна-лето 2020

Streetstyle-активістки вже встигли вийти у світ в улюбленій парі: туфлі Мері Джейн вони стилізують з модними штанами фасону boot-cut, кольоровою шкірою, мерехтливими сукнями, всипаними розсипом каменів, плісированими спідницями й сукнями, а також із затишними кардиганами.

<b>туфли Мэри Джейн стрит</b>
Туфли в стиле Мэри Джейн стрит стайл фото лето 2020

Vogue.ua зібрав найкращі туфлі в стилі Мері Джейн для літніх романтичних образів.

<b>туфли Мэри Джейн продукты</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.