До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Євробачення-2023" проведуть не в Україні

Згідно з правилами "Євробачення", конкурс проводять у країні, виконавець якої здобув перемогу. Однак попри те, що перше місце цього року дістав український гурт Kalush Orchestra, "Євробачення-2023" проведуть не в Україні. Про це повідомили в пресслужбі EBU.

Kalush Orchestra

"З огляду на війну, що триває з моменту російського вторгнення в країну-переможницю цього року, EBU провів повне оцінювання й техніко-економічне обґрунтування зі сторонніми фахівцями, зокрема з питань безпеки. Після об’єктивного аналізу керівна рада Євробачення з глибоким жалем дійшла висновку, що, зважаючи на нинішні обставини, гарантії безпеки, потрібні мовнику для проведення конкурсу "Євробачення" відповідно до правил заходу, Національна суспільна телерадіокомпанія України (UA:PBC) надати не може", – сказано в повідомленні.

Реклама
Kalush Orchestra

"EBU хотів би подякувати UA:PBC за їхню щиру співпрацю й відданість вивченню всіх сценаріїв упродовж кількох тижнів після перемоги Kalush Orchestra's 14 травня в Турині та поділитися своїм сумом і розчаруванням з приводу того, що конкурс наступного року не може бути проведений в Україні ", – сказано в повідомленні. Відповідно до правил, EBU тепер почне переговори з BBC (Національним телебаченням Великої Британії), оскільки їхній представник на "Євробаченні-2022" посів друге місце.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.