До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

В Україні стартував джазовий онлайн-конкурс International Jazz Bridge 2022

В Україні стартував конкурс для джазових музикантів. Для його учасників немає меж, принаймні географічних — International Jazz Bridge 2022 триває онлайн. Ініціатори конкурсу — фонд "Міжнародний музичний міст" на чолі з його засновником Олексієм Саранчіним, спільно з Київською муніципальною академією музики імені Р. М. Глієра.

Другий Міжнародний онлайн-конкурс International Jazz Bridge 2022 — це унікальне змагання джазових колективів і сольних виконавців різного віку, кажуть його організатори. Перший подібний захід відбувся у 2021 році й став реакцією на складну ситуацію, спричинену карантинними обмеженнями. Під час пандемії International Jazz Bridge дав можливість професійним музикантам і аматорам з усіх країн світу дістати творчу й фінансову підтримку.

Реклама
Ініціатор конкурсу, музикант Олексій Саранчін

Як розповідають самі організатори, International Jazz Bridge 2022 спрямований на інтегрування України у світове культурне життя й водночас об’єднує людей з усіх кінців світу незалежно від політичних переконань. Цього року загальний призовий фонд конкурсу становить $15,000. До складу журі запросили як українських музикантів, так і зарубіжних гостей. Головою журі став лауреат міжнародних джазових фестивалів, кандидат мистецтвознавства, піаніст Сергій Давидов. У відповідних категоріях оцінюватимуть найкращі представники всесвітнього джазового мистецтва: один з найпопулярніших українських джазових піаністів у світі Вадим Неселовський, відомий український трубач Денніс Аду, один з найкращих саксофоністів України Артем Менделенко, німецько-американський гітарист і композитор Себастіан Ноель, відомий український барабанщик Олег Марков, німецька вокалістка Тамара Лукашева, а також американський басист і композитор Ноа Гарабедян.

Композитор Ноа Гарабедян

Анкету на участь можна подати до 9 лютого, а результати конкурсу опублікують 23 лютого на сайті й у соцмережах. Відеороботи учасників конкурсу викладуть у відкритий доступ, а ознайомитися з ними можна буде на YouTube-каналі International Music Bridge.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.