До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 домашніх рослин, які чистять і зволожують повітря

Домашні рослини активно заповнюють кути наших будинків і квартир, стаючи обов’язковим складником кожного стильного інтер’єру. Vogue.ua вибрав 5 домашніх рослин, що невибагливі в догляді й збагачують простір киснем.

Неприхотливые домашние растения в горшках.Photo: Getty Images

Від сукулентів до запашних трав на кухонному підвіконні, ми поступово закохуємося не тільки в гарні картинки в Pinterest, але й стаємо адептами заземлення. Раніше ми вже розповідали про актуальні тренди домашнього саду, а цього разу підходимо до питання вибору рослин з практичного боку. Ось рослини, які привернуть погляд своєю красою й очистять повітря у вашій кімнаті.

Реклама
Драцена

Драцена в чомусь подібна до пальми, та й в діжці ця рослина має воістину войовничий вигляд. Є приблизно 40 різновидів драцени, тому не важко знайти саме ту "пальму", яка підійде саме вам. Драцена виростає до метра заввишки, тому досить швидко ще маленькому паростку може знадобитися горщик трохи більший. Драцена досить невибаглива в догляді, її ліпше збризкувати, ніж поливати. Якщо в домі є коти й собаки, то драцена — поганий варіант, тому що її листя токсичне для тварин.

Драцена может вырастать до нескольких метров в высоту, а ее листья токсичны для котов и собак.Photo: Getty Images
Хлорофітум чубатий

"Хлорофітум чубатий" з латині або "рослина-павук" мовою звичайних людей, ця домашня квітка майже не потребує догляду, досить поставити її у світле місце, куди не потрапляють прямі сонячні промені. Хлорофітум чубатий прекрасно чистить повітря й досить швидко пускає пагони з новим кучерявим листям як павукові лапки.

Растение "паучьи лапы" быстро размножается и эффективно чистит воздух в помещении.Photo: Getty Images
Бамбукова пальма

Бамбукова пальма, відома в середовищі ботаніків як дипсис жовтуватий, — це рослина, яка не любить протягів, росте повільно й прекрасно вписується в більш-менш просторе приміщення, яке потрібно озеленити. Щоб пересадити пальму в більший горщик, доведеться почекати близько трьох років. У закритому просторі бамбукова пальма може вирости до чотирьох метрів заввишки.

Когда хочется иметь дома пальму, можно завести бамбуковую вариацию, неприхотливую в уходе.Photo: Getty Images
Алое вера

Алое віра — справжня знахідка для озеленення підвіконня на кухні (або будь-якого іншого місця). За алое легко доглядати (аж ніяково, що все настільки просто), а ще ця рослина має безліч переваг, які заховані в її листі. Так, листя алое містить прозору рідину желеподібної консистенції, сповнену вітамінів, ферментів, амінокислот та інших сполук, що мають протизапальні, антибактеріальні та ранозагоювальні властивості. Ця рідина також чудово допомагає в разі опіків — досить розламати лист, щоб її використовувати.

Наполнение листьев алоэ полезно при ожогах и ранениях.Photo: Getty Images
Сансев’єрія трисмугова

Ця кімнатна рослина зі складною назвою мрія тих, хто хоче озеленити простір, але не хоче, щоб турбота про квітку стала черговим реченцем. Листя сансев’єрії має цікаве забарвлення, подібне до зміїної шкіри. Звідси народна назва — зміїна рослина. Сансев’єрію складно "вбити", вона любить сухі умови життя й добре почувається за будь-якого освітлення.

Самое неприхотливое растение, которому нужно только тихое место.Photo: Getty Images

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.