До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Серіали й фільми про життя ЛГБТ-спільноти, які варто подивитися

Від захопливої мексиканської мильної опери до серіальної версії драми "З любов’ю, Саймон" — сьогодні онлайн можна знайти всілякий квір-контент. Vogue вибрав найкращі шоу, документальні фільми та художнє кіно для перегляду впродовж "місяця гордості".

"Половина всього"
Половина всего лгбт фильмыКадр з фільму "Половина всього"

Режисерці й сценаристці Еліс У знадобилося 16 років, щоб випустити наступний фільм після дебюту "Рятуючи обличчя", але це, безперечно, варте очікування. Сюжет розгортається у вигаданому місті й заснований на п’єсі "Сірано де Бержерак". У центрі сюжету старшокласник на ім’я Пол, який наймає школярку Еллі, щоб та писала листи його коханій Астрі, у яку Еллі також закохана. "Половина всього" — розумний, солодкий погляд на першу любов, класову політику й менталітет маленького міста.

Реклама
"Бетті"
Кадр из сериале БеттиКадр із серіалу "Бетті"

Заснований на культовому фільмі Крістал Моссіль "Скейт-кухня" (2018), мінісеріал "Бетті" складається із шести епізодів, у яких здебільшого фігурують персонажі з оригінального фільму. Квір до нутра кісток, рішуче мультикультурне й гордо феміністське шоу "Бетті" (зневажливий термін для дівчаток-скейтбордисток) прямує за командою, яка намагається залишити свій слід на нью-йоркській сцені скейтбордингу, де домінують чоловіки. Чекайте разючі трюки, сильні сюжетні лінії й чудову гру актрис.

"Студентське життя"
Кадр з фільму "Студентське життя"

Знятий у східній частині Лондона, фільм режисера Кемпбелла Екса 2012 року присвячений стосункам темношкірої жінки, яка дружить з геєм і жінкою, якій дуже симпатизує. Згодом головній героїні доведеться обирати між своїм другом і коханкою.

"Таємне кохання"
Кадр из фильма Кадр з фільму "Таємне кохання"

За останні 50 років життя й права людей ЛГБТ-спільноти радикально змінилися, і новий документальний фільм Netflix розповідає про те, як далеко (здебільшого) просуваються справи для деяких людей квір. У центрі сюжету стрічки "Таємне кохання" стосунки Террі Донах’ю і Пет Хеншель, які тривають понад 70 років.

"Будинок квітів"
Кадр із серіалу "Будинок квітів"

Попри те, що мексиканський серіал "Будинок квітів" налічує вже три сезони, він здебільшого маловідомий серед населення, що не говорить іспанською. Сатиричний серіал, зосереджений навколо багатої сім’ї де ла Мора, грайливо наслідує культові теленовели, руйнуючи багато стереотипів. Крім іншого, "Будинок квітів" блискуче зображує боротьбу з трансфобією й гомофобією — віддаючи данину поваги славнозвісному іспанському режисерові Педро Альмодовару.

"З любов’ю, Віктор"
Кадр із серіалу "З любов’ю, Віктор"

"З любов’ю, Віктор" — це серіальний римейк культової драми "З любов’ю, Саймон". Телевізійна версія також розгортається в Криквуд Гай, де Віктор (Майкл Чіміно) намагається пристосуватися як до нової школи, так і до своєї сексуальної орієнтації.

"Почуваюся добре"
Кадр з фільму "Почуваюся добре"

"Почуваюся добре" — неспокійна, тривожна комедія про британського коміка Мей, яка закохується в дівчину на ім’я Джордж — добромисного, але прихованого квіра. Шоу зачіпає серйозні теми, як-от внутрішня гомофобія, психічне здоров’я й залежність, але з надзвичайно легким підходом розкриває їх в шести 25-хвилинних епізодах.

"Усюди жевріють пожежі"
Кадр із серіалу "Усюди жевріють пожежі"

В одному з головних серіалів 2020 року "Усюди жевріють пожежі", адаптованому за бестселером Селести Інг з Різ Візерспун і Керрі Вашингтон у головних ролях, режисер порушує проблеми гомофобії, материнства, психічного здоров’я, соціальних класів і рас — і робить це дуже добре.

Текст: Hattie Collins

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.