До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращі фільми про теніс

У Нью-Йорку триває останній турнір Великого шлему в цьому році — US Open. З цієї нагоди згадуємо найкращі фільми, присвячені цьому популярному виду спорту.

Кадр із фільму "Король Річард"

"Король Річард", 2021

У 2021 році на екрани вийшов фільм "Король Річард", присвячений Річарду Вільямсу — батькові легендарних тенісисток Серени та Вінус Вільямс. Стрічка розповідає, скільки сил він витратив на те, щоб виростити чемпіонок, як прорахував розвиток їхньої кар’єри в юності, на які жертви й компроміси йому доводилося йти, але тотальна віра в талант дочок допомогла йому пройти цей шлях. Блискуче зіграв Річарда Вільямса актор Вілл Сміт, який навіть встиг здобути за цю роль премію "Золотий глобус" у номінації "Найкращий драматичний актор".

Реклама
"Король Ричард", 2021

"Борг/Макінрой", 2017

На кінофестивалі Торонто 2017 року відбулася прем’єра біографічної історії "Борг/Макінрой", що розповідає про знаменитий матч у фіналі Вімблдону 1980 року між Джоном Макінроєм і Б’єрном Боргом. Через напругу пристрастей стрічку почасту називають справжнім психологічним трилером, а гра виконавців головних ролей — Шая Лабафа й Сверріра Гуднасона — викликає лише оплески.

"Борг/Макинрой", 2017

"Вімблдон", 2004

Якщо попередні фільми присвячені реальним людям, пов’язаним зі світом тенісу, то романтична комедія "Вімблдон" — це вигадана історія про тенісиста Пітера Кольта, який колись був 11-ю ракеткою світу, а тепер активно не виступає, викладає в тенісному клубі, розпрощавшись з чемпіонськими амбіціями. Та раптом він отримує запрошення взяти участь у змаганнях Вімблдонського турніру, і це перевертає його життя. Паралельно у фільмі активно розвивається романтична лінія, адже велике кохання здатне надихнути на найбільші перемоги.

"Уимблдон", 2004

"Битва статей", 2017

В основі фільму "Битва статей" — історія реального матчу між тенісистом-ветераном Боббі Ріггсом і однією з найкращих тенісисток 1970-х Біллі Джин Кінг, якій потрібно було показати, що жіночий теніс не менш видовищний і цікавий, а гонорари мають нараховуватися незалежно від статі. Її опонент Ріггс, навпаки, висміював претензії тенісисток, а переконати у власній правоті вирішив на корті, кинувши виклик Біллі Джин Кінг. У США цей матч у 1973 році переглянуло 48 мільйонів людей, а чим закінчилася ця сутичка — дивіться у фільмі.

"Битва полов", 2017

"Вінус і Серена", 2013

Історія успіху сестер Вільямс така захоплива, що постійно викликає інтерес кінематографістів. У 2013 році на екрани вийшла документальна стрічка з простою назвою "Вінус і Серена", у якій дівчата самі розповідають про свій шлях. У кадрі також з’являється їхній батько, інші відомі тенісисти й навіть Анна Вінтур, завзята прихильниця їхнього таланту.

Фильм "Винус и Серена", 2012

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.