До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як створювали костюми до фільму "8 подруг Оушена"

В Україні стартували допрем'єрні покази кримінальної комедії "8 подруг Оушена", яку вже називають наймоднішим фільмом цього літа. Головні ролі в стрічці зіграли: Кейт Бланшетт, Сандра Буллок, Енн Гетевей, Ріанна, Сара Полсон, Мінді Калінг і Гелена Бонем-Картер. Образ кожної з героїнь індивідуальний і продуманий до найменших подробиць, адже цим дівчатам потрібно пробратися на головний fashion-бал Met Gala і бездоганний зовнішній вигляд тут обов'язковий. Vogue.ua знає, як створювали екранні образи восьми подруг.

Кадр з фільму "8 подруг Оушена"
Деббі Оушен / Сандра Буллок

Актрисі Сандрі Буллок дісталася роль Деббі Оушен, сестри Деніела Оушена, яка більше п'яти років провела у в'язниці і за цей час придумала план ідеального пограбування. Її мета кольє Cartier, а місце майбутнього злочину бал Met Gala. Одягається Деббі елегантно і, при цьому, сексуально. Любить комбінезони, підкреслює фігуру, але її речі не привертають уваги в натовпі, адже професійній злочинниці це ні до чого.

Реклама
Кадр з фільму "8 подруг Оушена"
Сандра Буллок, Ріанна і Кейт Бланшетт на зйомках "8 подруг Оушена"

Ключовим образом Деббі Оушен стала її сукня для самого балу. Створив її для героїні від італійський бренд Alberta Ferretti, а сама Буллок після зйомок розповіла: "Художник по костюмах Сара Едвардс спілкувалася з кожною з нас, дізнавалася особисті переваги, але їй було важливо не знати конкретний бренд, а зрозуміти настрій одягу, щоб він і виконував свою роль, і був зручним для нас. Я в захваті від сукні Alberta Ferretti, яку для мене створили. Це справжній витвір мистецтва, а вишивка металевими нитками у вигляді хвиль і зірок відсилала до прізвища моєї героїні".

Сандра Буллок в сукні Alberta Ferretti, "8 подруг Оушена"
Сандра Буллок у сукні Alberta Ferretti, "8 подруг Оушена"
Лу / Кейт Бланшетт

Кейт Бланшетт велика шанувальниця брючних костюмів, і Сара Едвардс підкреслила це у фільмі. Її героїня Лу має однаково розкішний вигляд як в шкіряній двійці для їзди на мотоциклі, так і в костюмі з оксамитовим жакетом в стилі 1970-х років.

Кейт Бланшетт на зйомках фільму "8 подруг Оушена"

Апогею її образ, природно, досягає на балу Едвардс підібрала для неї вузький переливчастий комбінезон, в якому вона була чимось схожа на Девіда Бові. Однак ключовими джерелами натхнення для костюмера були архівні фото Деббі Харрі.

Кейт Бланшетт у фільмі "8 подруг Оушена"
Дафна Клюгер / Енн Гетевей

З особливим трепетом команда костюмерів збирала гардероб для Дафни Клюгер, яку зіграла Енн Гетевей. Її героїня капризна і примхлива суперзірка і саме на її зовнішньому вигляді і зав'язаний сюжет всього фільму.

Енн Гетевей на зйомках фільму "8 подруг Оушена"
Енн Гетевей на зйомках фільму "8 подруг Оушена"

Так, сукню Клюгер для балу створив модний Будинок Valentino, з яким вже давно у дружніх стосунках сама Енн Гетевей. "Мені подобається переглядати старі фільми, з Одрі Хепберн або Грейс Келлі, і впізнавати дизайнерів, які створили їх вбрання. Думаю, що це рожеве плаття також увійде в історію, адже почерк Valentino тут відчувається миттєво", ділиться враженнями актриса.

Енн Гетевей у фільмі "8 подруг Оушена"
Дев'ятка / Ріанна

Ріанна, яка прикрасила своєю присутністю команду грабувальниць, зіграла дівчину-гіка на ім'я Дев'ятка, здатну зламати будь-яку систему безпеки. Цим вона і займається весь фільм, сидячи перед ноутбуком в мішкуватих джинсах, комбінезонах і вицвілій картатій сорочці. Едвардс на зйомках фільму розповідала, що навмисно не хотіла давати співачці відомі і впізнавані брендові речі, адже її героїня звичайна дівчина зі світу IT.

Ріанна на зйомках фільму "8 подруг Оушена"
Ріанна на зйомках фільму "8 подруг Оушена"

Перетворення з бридкого каченяти в прекрасну леді відбувається у Ріанни в яскраво-червоній сукні Zac Posen. Сара Едвардс цей вибір коментує коротко: "Простий силует і насичений відтінок те, що потрібно для Рі і її Дев'ятки".

Ріанна в фільмі "8 подруг Оушена"
Роуз Вайл / Гелена Бонем Картер

Харизматичній Гелені Бонем Картер дісталася роль ексцентричного, але, при цьому, дуже вразливого дизайнера одягу, Роуз Вайл, кар'єра якої рухається до завершення. Вона одягається як міська божевільна, в її образах відчувається захоплення ретро, як ностальгія за минулим, хоч вигляд вона в цих вбраннях має абсолютно природний.

Кадр з фільму "8 подруг Оушена"
Гелена Бонем Картер в фільмі "8 подруг Оушена"

На балу Met Gala героїня Бонем Картер дефілює по червоній доріжці в пишній сукні Dolce & Gabbana. Знайдена воно в студії дизайнерів, але спеціально для фільму додатково вручну прикрашена трояндами. "Коли я її побачила, то одразу згадала 1950-і, розповідає Гелена Бонем Картер. І попросила, щоб троянди стали ще більш масштабними, адже мою героїню звуть Роуз і для неї цей бал повернення до вищої ліги".

Гелена Бонем Картер у фільмі "8 подруг Оушена"
Аміта / Мінді Калінг
Кадр з фільму "8 подруг Оушена"

Індійська актриса Мінді Калінг зіграла у фільмі ювеліра Аміту, без якої неможливо було б реалізувати задумане Деббі Оушен. Її гардероб в перших сценах майже не привертає уваги вона одягається як всі, а східне коріння видає любов до насичених відтінків і орієнтальних мотивів.

Мінді Калінг на зйомках фільму "8 подруг Оушена"

Однак на балу Аміти не впізнати. Художник по костюмах Сара Едвардс замовила для неї сукню у бренду Naeem Khan. "Я давно вже захоплююся творчістю Наїма Хана і дуже зраділа, коли дізналася, що сукня для Аміти буде саме його авторства, розповідає Мінді Калінг. Він родом з Індії і тонко відчув, про що я мрію".

Мінді Калінг у фільмі "8 подруг Оушена"
Теммі / Сара Полсон

Заради справи героїня Сари Полсон, Теммі, мати двох дітей, яка давно "зав'язала" з криміналом, влаштувалася працювати в редакцію американського Vogue, щоб бути очима і вухами злочинниць напередодні підготовки балу. На початку фільму Теммі одягається як добропорядна домогосподарка: поєднує кольорові кардигани та спідниці довжини міді, але на Met Gala вже сяє в оксамитовій сукні Prada.

Сара Полсон у фільмі "8 подруг Оушена"
Констанс / Аквафіна

Кишенькову злодюжку Констанс, швидку і невловиму, зіграла Аквафіна. Її героїня одягається як середньостатистичний підліток, який катається на скейті і цілодобово може дивитися ролики на ютубі. Однак в кінці стрічки Констанс перетворюється на лебедя і не без допомоги сукні Jonathan Simkhai.

Аквафіна у фільмі "8 подруг Оушена"

Сама актриса з усмішкою згадує: "По-перше, я не звикла носити таке в житті і мені банально було незручно, але ще більшим випробуванням для мене стали підбори. Я часто ношу угги і тут мені довелося дійсно старанно тренуватися".

Аквафіна у фільмі "8 подруг Оушена"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.