До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Інтерв'ю з Еммою Коррін — зіркою 4-го сезону серіалу "Корона"

Через що довелося пройти, щоб отримати роль Діани, принцеси Уельської? Емма Коррін, зірка четвертого сезону серіалу "Корона" (прем'єра 15 листопада), знає відповідь.

Вовняний жакет, водолазка з вовни і жаккарда, все – Gucci; сережки, рожеве золото, аметист, Dior; брошка, рожеве золото, діаманти, карнеол, Van Cleef & Arpels

"Це ідеальне волосся", — урочисто видихає прес-секретар Netflix, і його фраза на мить повисає в повітрі. Ми сидимо високо в бельетажі Нового Вімблдонського театру. Під нами, по всьому приміщенню, оббитому червоним оксамитом, розсіяні точки: режисер, більше 40 учасників телевізійної команди і 166 акторів масовки в смокінгах і шовкових убраннях. Усі вони створюють той шик і блиск, які глядач жадає побачити в шоу, що обходиться, за чутками, понад 10 мільйонів фунтів стерлінгів за серію. Але крім зачарування, всі в цьому залі охоплені передчуттям чогось тривожного. Ми всі чекаємо на "волосся". Якщо не брати до уваги Мерилін Монро і Олександра Македонського, ніхто з блондинів у світовій історії не може скласти конкуренцію Діані, принцесі Уельській, тому продюсерам серіалу "Корона" знадобилося більше року, щоб знайти актрису, пишність волосся якої ідеально підійшла б для цієї ролі.

Реклама

Четвертий сезон охоплює життя Діани з 16 років, коли під час полювання на куріпок в Олторпі вона вперше зустріла принца Чарльза, до 28 років — коли її шлюб виявиться настільки безнадійним, що глядачі ахнуть. Роль принцеси була такою бажаною, що мережа букмекерських контор Ladbrokes приймала ставки, кому вона дістанеться. Потім, після напружених "тривожних і божевільних", за словами Емми Коррін, 12 місяців очікування, цю роль запропонували зіграти нікому не відомій 24-річній актрисі — яка живе в лондонському багатоквартирному будинку, одержима Діаною і виховує собаку кокапу на кличку (на хвилиночку) Спенсер. Після оголошення новини папараці наче з ланцюга зірвалися — під час зйомок четвертого сезону (вони стартували влітку 2019-го) їм удалося роздобути лише кілька знімків Коррін в образі Діани.

Вовняний кардиган, брюки з шовку і бавовни, все – Fendi; шкіряні туфлі, Christian Louboutin; сережки і кольє, біле золото, діаманти, все – De Beers; очки, Gucci

Зараз же у Вімблдоні запанувала тиша — поки в раціях команди потріскує: "Еммо, на майданчик". Коли Коррін виходить з-за лаштунків, я затамовую подих. Вона знімає довгий пуховик, демонструючи божественну копію шовкової сукні кольору слонової кістки, яку Діана надягала, танцюючи під композицію Біллі Джоела Uptown Girl в Королівському оперному театрі в 1985 році. Поки принц Чарльз (його грає актор Джош О'Коннор), на той час чотири роки як її чоловік, зацікавлено дивився на неї зі своєї ложі.

Коли я спостерігаю за тим, як Емма витягується в струнку і перетворюється на Діану, у мене тілом біжать мурашки. Я згадую, як півроку тому, коли ми з Коррін зустрічалися в парку Хемпстед-Хіт, вона розповідала мені про слова-зачіпки, які придумала для того, щоб потрібної миті починати і припиняти говорити з акцентом Діани.

Роль принцеси Діани в "Короні" була такою бажаною, що мережа букмекерських контор Ladbrokes приймала ставки, кому вона дістанеться

"Все добре?" — запитувала вона, нахиляючи голову і надаючи кожному складу реалістичного слоун-рейнджерського аристократичного акценту леді Ді. Це мало такий вигляд, наче бачиш перед собою привид Діани. Я пам'ятаю, як думав і тоді в Хемпстеді, і тепер в Вімблдоні: "Сподіваюся, вона готова до того, що на неї чекає". У Netflix 193 мільйони передплатників, їх кількість постійно зростає — і скоро всі вони будуть обговорювати її гру.

Емма Коррін, донька бізнесмена і логопеда, тільки що закінчила університет і отримала роботу пакувальниці "непромокаючої білизни для місячних" в інтернет-магазині, коли пролунав дзвінок, який змінив її життя. Її агентка повідомила, що Ніна Голд, легендарна кастинг-директорка, яка підбирала акторів для серіалу "Корона", зв'язалася з нею, щоб запросити Емму на читання сценарію в ролі Діани — разом з Коннором і п'ятьма потенційними Каміллами для третьої серії... "Моя агентка сказала: "Я знаю, що ти будеш хвилюватися. Не треба. Їм просто потрібно, щоб хтось почитав з ними роль"".

Жакет, жилет і спідниця з твіду, все – Chanel; шовкова блузка, Celine by Hedi Slimane; шкіряні чоботи, Hermès; фетровий капелюх, Maison Michel; сережки, біле золото, діаманти, Van Cleef & Arpels

В середині дня кастинг-директорка запропонувала Еммі "просто спробувати себе в ролі Діани", і пробу записали на плівку. Це було влітку 2018 року, за дев'ять місяців до того, як було оголошено про затвердження на роль, і все ж нав'язлива ідея зіграти Діану вже тоді захопила актрису. З одного боку, згадує вона, це було майже як "якось я хочу полетіти на Місяць". Але разом з тим вона відчувала глибокий зв'язок з роллю. Попри те, що на час загибелі Діани Еммі виповнився лише рік, вона з самого дитинства всерйоз була захоплена особистістю принцеси — улюблениці британців, і зачарована її ретросвітлинами: "Над моєю пристрастю жартували в школі, тому що моя мама дуже схожа на Діану". Фактично мама і допомогла актрисі, коли настав час офіційного прослуховування. "Ми з нею сиділи в кав’ярні, читали роль і підбирали інтонації".

Настав день зустрічі зі сценаристом Пітером Морганом і продюсерами. "Зізнаюся, це були найкращі дві години в моєму житті", — каже Емма. На пробах вона спочатку перетворилася на Діану в образі довготелесого підлітка, потім на Діану за нервовим обідом з Каміллою Паркер-Боулз, потім на Діану в ролі мегазірки. Невдовзі її викликали в "якийсь божевільний особняк", щоб оцінити, наскільки її гра сумісна з грою О'Коннора, а через мить костюмери вже знімали з неї мірки, і їхні обличчя осявали посмішки. Роль їй запропонували просто на майданчику.

Попри те, що на час загибелі Діани Еммі виповнився лише рік, вона з самого дитинства всерйоз була захоплена принцесою

Перед зйомками хореограф Поллі Беннетт прийшла до Емми додому. "Я пам'ятаю, як ми просто лежали на підлозі і міркували: "Хто вона? Давай знайдемо тварину, яка дасть нам ключ до її характеру і рухів". Спочатку Емма вирішила, що Діана могла б бути ланню — "ланню у світлі фар", — але Поллі зауважила, що це занадто прямолінійно, та Діана була і не з боязких. На осяяння знадобився якийсь час. "І я раптом сказала: "Поллі, вона кішка!" І потім я переглянула багато відео про звички кішок".

Бавовняний тренч, оксамитовий жакет, блузка з крепу, вовняна спідниця, шкіряний пасок, все – Celine by Hedi Slimane; сережки, біле золото, діаманти, Van Cleef & Arpels; окуляри, Gucci

За словами Коррін, знімальний процес був дуже емоційним. Зйомки подружніх скандалів у дусі "вона сказала — він відповів" вражали, як і, звісно, сцени страждань Діани від булімії. "Це було дуже складно", — згадує Емма про те, як робила все можливе, щоб зіграти ці сцени обережно, щоб зберегти почуття вразливих глядачів. "Коли ви заглиблюєтесь у такі нетрі, треба навчитися керувати собою. Це схоже на ритуал".

А потім були зйомки сцени ранку в день весілля. "Це було неймовірно, з огляду на всю ексклюзивність мого вбрання. Але ефект, який воно справило на присутніх у кімнаті, виявився приголомшливим", — каже Емма. Копія весільної сукні була абсолютно точною. "Емануельс, який розробив оригінальне вбрання, дав нам викрійки, і за ними його відтворили для мене. Ми знімали сцену, коли глядачі вперше бачать Діану у весільній сукні — здається, в Ланкастер-хаусі, — надягати її мені допомагали чоловік з десять, тому що вона величезна. Коли я вийшла — всі замовкли. З усього, що я вдягаю в серіалі, ця сукня найграндіозніша... І це по-справжньому вбрання Діани".

Вовняне пальто, Ports 1961; блузка з попліну, Alberta Ferretti; вовняна спідниця, Dior; шкіряні чоботи, Hermès; сережки, біле золото, діаманти, Van Cleef & Arpels

Ми зустрічаємося з Еммою у неї вдома. Вона живе у звичайній багатоповерхівці, сусіди по квартирі поїхали. Емма заварює чай, і ми сидимо на балконі, який примикає до її спальні. Та рідкісна мить, коли ловиш людину в останні дні минулого життя, незадовго до того, як її захопить слава. Все в розмові з нею балансує на межі. Вона розповідає про перший випадок, коли помітила, що фотограф стежить за нею і її колишнім хлопцем в Сохо; про те, як через посилену увагу ці стосунки не пережили локдауну; про свої тривоги; про те, як їй дає поради нова подруга і наставниця Хелена Бонем Картер, вдома у якої вона провела цілий день напередодні; про те, як вона рада працювати зі стилістом Гаррі Ламбертом; про всі приголомшливі вбрання, які вона збирається носити; про всіх режисерів, з якими вона спілкувалася через Zoom; про всі повідомлення від знайомих і незнайомих людей; про всю розкіш того, що відбувається; про всі обіцянки і сподівання.

Паралелі з біографією самої Діани не оминули актрису: папараці роїлися навколо знімального майданчика "Корони", відчайдушно намагаючись її сфотографувати, — так само, як колись принцесу. Як воно — грати жінку, яка проходить через такі випробування? "Це було дивовижно", — відповідає Емма. Вона спокійно дивиться на дахи північного Лондона. Я запитую, чи нервує вона через те, що на неї чекає. Вона киває. "Але водночас я приємно схвильована. І щаслива".

Фото: Charlotte Wales.

Стиль: Poppy Kain.

Текст: Джайлз Хаттерсли

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.