До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про серіал "Позолочене століття"

25 січня виходить одна з найяскравіших прем’єр року — історичний серіал "Позолочене століття" від творців "Абатство Даунтон". В Україні він з’явиться одночасно зі світовою прем’єрою — 25 січня на стримінговій платформі OLL.TV

Хто придумав серіал

Автор нового проєкту HBO — Джуліан Феллоуз, людина, яка подарувала світу "Абатство Даунтон". Письменник, сценарист, володар кількох премій "Еммі" і справжній фахівець з костюмованих драм і заплутаних інтриг на тлі епохальних подій світової історії. Роботу над "Позолоченим століттям" він назвав своєю давньою мрією. Події нового серіалу описують епоху бурхливого росту економіки напередодні нового століття. І водночас — це період лютого протистояння американської аристократії й нуворишів-промисловців, у руках яких опинилися всі фінансові потоки країни. Режисери проєкту — Майкл Енглер ("Абатство Даунтон", "Секс і місто", "Дедвуд") і Саллі Річардсон-Вітфілд ("Я — легенда", "Історія Антуана Фішера", "Еврика", "Американські боги", "Справжня жінка").

Про що серіал

1882 рік, війна між Півднем і Північчю завершена. Після смерті батька-генерала Маріан Брук переїжджає з провінції до двох багатих родичок в богемний Нью-Йорк. Тітоньки Маріан належать до старої американської аристократії й не хочуть приймати факту, що світ змінюється. На їхню думку, племінниця має обертатися в їхньому колі, а не спілкуватися з вискочками-багатіями, як їхні сусіди, — залізничним магнатом Джорджем Расселом і його амбітною дружиною. Отже, дівчина опиняється у світі розкоші й багатства, жорстких правил вищого суспільства та інтриг, між "старим" і "новим" світом.

Хто в головних ролях

Головну роль зіграла дочка Меріл Стріп, модель і актриса Луїза Джейкобсон, а її консервативних тітоньок — зірка серіалу "Секс і місто" Синтія Ніксон і актриса Крістін Баранські ("Хороша дружина", "Хороша боротьба"). Також у серіалі знялися Керрі Кун ("Загублена", "Мисливці на привидів: З того світу"), Морган Спектор ("Підпільна імперія", "Батьківщина", "Справжній Рокі") та інші.

Про костюми

Розкішні костюми, декорації у вікторіанському стилі й шикарні садиби Нью-Йорка XIX століття — "Позолочене століття" обіцяє стати однією з найстильніших прем’єр року. За словами Джуліана Феллоуза, глядача вразять передусім архітектура та інтер’єри, в яких живуть герої серіалу. "Багатії, що сколотили величезні статки на залізницях, судноплавстві, вугіллі та міді, переселилися до Нью-Йорка й почали зводити палаци на П’ятій авеню. Їм хотілося більшого й кращого". Не поступатимуться їм і костюми. "Це серіал, що всуціль складається із суконь з глибоким викотом, розкішних атласних убрань і безлічі пір’я — справжній візуальний бенкет", — пише американський Tatler. За костюми відповідає Том Брокер — знаменитий художник і дизайнер костюмів, у доробку якого, крім іншого, серіал "Картковий будинок".

В Україні прем’єру серіалу "Позолочене століття" можна буде подивитися в Амедіатеці на сервісі OLL.TV з 25 січня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.