До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Велика маленька брехня: 7 цікавих фактів про культовий серіал

Серіал "Велика маленька брехня" вперше вийшов на екрани в лютому 2017 року. Лише через пару років після прем'єри він зміг досягти статусу культового. У HBO були великі плани щодо цього семисерійного мінішоу, знятого за участі зірок категорії "А". У центрі історії — три жінки, яких зіграли Ніколь Кідман, Різ Уізерспун і Шейлін Вудлі. На відміну від "Відчайдушних домогосподарок", "Велика маленька брехня" розглядає темні теми реалістичніше: домашнє насильство і жіночі історії поєднуються з нерозкритим вбивством, з яким вони, схоже, пов'язані.

Шейлин Вудли, Зои Кравиц, Риз Уизерспун, Николь Кидман и Лора Дерн в сериале Шейлін Вудлі, Зої Кравіц, Різ Уізерспун, Ніколь Кідман і Лора Дерн у серіалі "Велика маленька брехня"
Книга

Як і багато інших успішних драматичних шоу, "Велика маленька брехня" заснована на мотивах роману. Австралійська письменниця Ліана Моріарті зобразила повсякденне життя невеликої громади в Монтереї, штат Каліфорнія. Місцеві жителі, заможні люди, у яких, здається, нічого незвичайного не відбувається в будні, наражаються на небезпеку, коли трагічна подія перевертає їхнє, здавалося б, ідилічне життя з ніг на голову. Схвильовані проєктом ще до виходу книги в 2014 році, Різ Уізерспун і Ніколь Кідман вже мали бажання вивести на екран історію Мадлен, Селести і Джейн, і тому звернулися з такою пропозицією до HBO. Перед отриманням прав американський канал довго боровся з Netflix, який також прагнув адаптувати книгу Ліани Моріарті.

Реклама
Николь Кидман, Шейлин Вудли и Риз Уизерспун в сериале Ніколь Кідман, Шейлін Вудлі та Різ Уізерспун у серіалі "Велика маленька брехня"
Зоряний акторський склад

Ще до перегляду першого епізоду публіка була заінтригована "Великою маленькою брехнею" через її незвичайний акторський склад. Ніколь Кідман, Різ Уізерспун, Лора Дерн... До цих хедлайнерок, яких зазвичай можна побачити тільки на великому екрані, приєднуються молодші, але не менш талановиті зірки, як Шейлін Вудлі, Зої Кравіц та Кетрін Ньютон. А в другому сезоні з'явилася і зовсім легенда Меріл Стріп. До жінок приєднуються чоловіки-актори Олександр Скарсгард, Адам Скотт і Джеймс Таппер.

Риз Уизерспун, Шейлин Вудли и Николь Кидман в сериале Різ Уізерспун, Шейлін Вудлі й Ніколь Кідман у серіалі "Велика маленька брехня"
Серіал "Велика маленька брехня" міг бути фільмом

Коли Різ Уізерспун і Ніколь Кідман читали книгу, вони спочатку уявляли собі "Велику маленьку брехню" як фільм. Але ця думка швидко пішла в небуття, коли обидві актриси розпочали практичну підготовку до проєкту. За словами Ніколь Кідман, рішення перетворити "Велику маленьку брехню" на серіал було прийнято через бажання віддати належне кожному з п'яти жіночих персонажів, а ця місія виявилася занадто складною для фільму. Це рішення повністю себе виправдало, адже "Велика маленька брехня" була особливо відзначена за точність виконання і еволюцію кожного персонажа.

Шейлин Вудли и Риз Уизерспун в сериале Шейлін Вудлі і Різ Уїзерспун у серіалі "Велика маленька брехня"
Безліч нагород

З огляду на надзвичайний акторський склад, не дивно, що "Велика маленька брехня" спричинила фурор на кіно- і телецеремоніях. Дев'ять премій "Еммі" в 2017 році, чотири "Золоті глобуси" в 2018 році і безліч інших статуеток прикрашають полиці творців серіалу. Ніколь Кідман, Лора Дерн і Олександр Скарсгард отримали найбільшу кількість нагород, в тому числі "Еммі", "Золотий глобус" і телевізійну премію "Вибір критиків" за найкращу чоловічу роль або жіночу роль у головній або другорядній ролі в мінісеріалі.

Николь Кидман и Александр Скарсгард в сериале Ніколь Кідман і Олександр Скарсгард у серіалі "Велика маленька брехня"
Зйомка в стилі кіно

Біля керма шоу стоїть Жан-Марк Валле. Режисер "Далласького клубу покупців" взяв на себе відповідальність за перший сезон завдяки Різ Уізерспун, яку він вже відзняв у фільмі "Дика" в 2014 році. Хоча "Велика маленька брехня" складається всього з семи епізодів, канадський режисер поставився до процесу створення серйозно: п'ятимісячні зйомки в Каліфорнії, з графіком роботи, схожим на зйомки повнометражного фільму. У розкладі: 4 сторінки сценарію знімалися щодня між Монтереєм, Пасифік Гроув, Пеббл-Біч і Кармел-Хайлендс.

Николь Кидман и Риз Уизерспун в сериале Ніколь Кідман і Різ Уізерспун у серіалі "Велика маленька брехня"
Інтуїтивне виконання

Одна з найяскравіших сцен серіалу — сеанс терапії пари Селести і Перрі (у виконанні Ніколь Кідман і Олександра Скарсгарда). Дует прийшов на знімальний майданчик без попередньої репетиції, як це зазвичай буває на всіх постановках. Грубі емоції і деструктивні стосунки двох головних героїв, які мало-помалу проявляються... З чуток, безперечно автентичні виступи Ніколь Кідман і Олександра Скарсгарда стали результатом одного дубля.

Шейлін Вудлі у серіалі "Велика маленька брехня"
Неочікуване оновлення

Спочатку задумане як мінісеріал з семи епізодів, шоу "Велика маленька брехня" не мало б повертатися з другим сезоном. Але після успіху першого акторський склад знову з'явився після оголошення про можливе продовження у грудні 2017 року. Другий сезон "Великої маленької брехні", що транслювався в 2019 році, цього разу був відзнятий Андреа Арнольд і заснований на неопублікованій історії Ліани Моріарті, яка знову привернула увагу публіки. Як і перший сезон, другий також закінчився фіналом, що не передбачає продовження, почасти через переобтяжений графік акторів. Але шанувальники серіалу не втрачають пильності, адже творці серіалу не проти ідеї третього сезону.

Різ Уізерспун і Адам Скотт у серіалі "Велика маленька брехня"

За матеріалами vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.