До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 фільмів з Дакотою Джонсон, про які ви не знали

4 жовтня актрисі Дакоті Джонсон виповнюється 34 роки. Для тих, хто думає, що дівчина знімалася тільки в гучній еротичній сазі "50 відтінків сірого", Vogue.ua підготував "спростування" — список із шести фільмів, у яких Дакоту Джонсон можна побачити в зовсім інших амплуа.

"Жінка без правил", 1999

Дакота Джонсон — донька актриси Мелані Гріффіт і актора Дона Джонсона, тому не дивно, що її дебют в кіно став "сімейним підрядом". У 10 років Дакота зіграла невелику роль у фільмі "Жінка без правил". Режисером виступив Антоніо Бандерас, головну роль зіграла Мелані Гріффіт, Дакота виконала роль її доньки, а справжня сестра Джонсон — Стелла Бандерас — зіграла сестру її героїні на екрані. Це мила комедія про Люсіль — жінку, котра живе в Алабамі, а мріє бути зіркою у Голлівуді.

Реклама
Мелані Гріффіт і Дакота Джонсон у фільмі "Жінки без правил", 1999

"Соціальна мережа", 2010

Один з найвідоміших фільмів в біографії Дакоти, про який всі забувають, — "Соціальна мережа" 2010 року, про виникнення соціальної мережі Facebook. Режисер Девід Фінчер зробив акцент на молодих акторах — так, роль Марка Цукерберга зіграв Джессі Айзенберг, а його друга і колегу Едуардо — Ендрю Гарфілд. Серед акторського складу опинилася на той момент і маловідома 21-річна актриса Дакота Джонсон, яку Фінчер запросив на другорядну роль.

Дакота Джонсон у фільмі "Соціальна мережа", 2010

"Хлоя і Тео", 2015

Дакоту Джонсон цікавлять не лише голлівудські блокбастери. У 2015 році вона знялася в малобюджетному незалежному фільмі "Хлоя і Тео". Це зворушлива історія про молодого інуїта (група ескімосів), який вирушає з Арктики в Нью-Йорк, щоб попередити світ про наближення екологічної катастрофи. У Нью-Йорку він знайомиться з волоцюгою Хлоєю (Дакота Джонсон) — вдвох вони мріють змінити світ і намагаються пробратися до офісу ООН. У нечесаній і брудній бродяжці завжди стильну Дакоту Джонсон не впізнати. Сама актриса пізніше зізналася, що це один з найцікавіших фільмів у її кар'єрі.

Дакота Джонсон у фільмі Дакота Джонсон у фільмі "Хлоя і Тео", 2015

"Цимбелін", 2014

У 2014 році, практично водночас з прем'єрою "50 відтінків сірого", майже непоміченою залишилася прем'єра чудової драми "Цімбелін". Яскравий акторський склад — Ітан Гоук, Мілла Йовович, і шекспірівська трагедія в основі — "Цімбелін" однозначно заслуговує на увагу. Дію драми режисер переніс у сучасний Нью-Йорк, а головними героями зробив продажних поліціянтів і банду наркоторговців. Дакота зіграла Імогену — доньку Цімбеліна, ватажка банди наркоторговців, яка бореться за свою любов у світі, повному зради.

"Цімбелін"

"Чорна меса", 2015

Відмінна компанія була у Дакоти Джонсон на зніманнях фільму "Чорна меса" — Бенедикт Камбербетч і Джонні Депп. У кримінальній драмі Депп зіграв хитрого чиказького гангстера, а Дакота Джонсон — його коханку, вірну подругу і матір його дітей.

Дакота Джонсон і Джонні Депп у фільмі "Черна меса"

"Суспірія", 2018

"Суспірія" — римейк однойменного фільму Даріо Ардженте, який для Луки Гуаданьїно з його дитинства був справжньою маною. Під музику Тома Йорка в "Суспірії" 2018 року відбуваються страшні речі. Наївна і скромна американка Сюзі Бенніон (Дакота Джонсон) приїжджає в Берлін, щоб вчитися балету в найкращій у Європі танцювальній школі, але тільки-но зникає одна з учениць, розуміє: щось тут не так. "Не так" здебільшого стосується мадам Блан (Тільда ​​Свінтон) — геніальної холоднокровної танцівниці і господині школи. Вона, схоже, продала душу дияволу в ім'я успіху своєї танцювальної компанії.

Дакота Джонсон у фільмі Дакота Джонсон у фільмі "Суспірія", 2018

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.