До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Відкриття виставки "Проект Енеїда"

Напередодні Дня незалежності в Національному художньому музеї відкрилася масштабна виставка "Проект Енеїда", присвячена 175-річчю з дня видання легендарної поеми Котляревського. Майже рік над проектом працювала група з 4-х кураторів, яку очолив Павло Гудімов – відомий галерист. Привітати Гудімова і команду з відкриттям до музею приїхала перша леді Марина Порошенко та міністр культури Євгеній Нищук. Міністр культури також пообіцяв, що 22 вересня візьме участь у спеціальному перформансі в музеї і підготує до читання улюблений уривок з "Енеїди".

Реклама

"Проект Енеїда" – масштабне, уважне й ретельне дослідження візуальної історії поеми Котляревського. По суті, це ексклюзив – за весь час ніхто так детально не дослідив візуальні коди поеми. На двох поверхах музею можна побачити всі інтерпретації "Енеїди" – ескізи вистав і кадри з фільмів, книжкові ілюстрації, розкадровки з мультфільмів, живопис, графіку – починаючи з 19 століття і по 2000 роки. Від класики до найбільш авангардних рішень. На першому поверсі тимчасом працюватиме pop-up кафе Діми Борисова – спроба відновити богемне і популярне київське кафе "Еней", яке працювало при Будинку письменників.

<b>ЕНЕИДА</b>

Виставка "Проект Енеїда" триватиме до кінця вересня. Куратори впевнені: її повинні побачити всі, тому що вона – "банк інформації про нашу українську ідентичність".

Читайте також:

Ексклюзив: уривок з нового роману "Інтернат" Сергія Жадана

Нова висота: інтерв'ю з художником Володимиром Манжосом

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.