До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

І холод не страшний: як вітамін С врятує нашу шкіру цієї осені

З настанням холодів слабшає імунна система, погіршується настрій, а волосся й шкіра стають сухими. Експертка-нутриціологиня Лола Бріггс пояснила, як підвищити рівень вітаміну С в організмі, щоб зупинити або запобігти перерахованим симптомам.

Photo: Jessica Sample

Осіння нудьга? Тьмяна шкіра? Відчувається наближення холодів? Можливо, вам бракує вітаміну С, що може стати проблемою, коли температура повітря дедалі знижуватиметься. "У разі низького рівня вітаміну С, також відомого як аскорбінова кислота, простежуються такі симптоми, як дратівливість, поганий настрій, сухість шкіри й волосся, втома, утворення синців і кровоточивість ясен", — говорить нутриціологиня й амбасадорка Together Health Лола Бріггс. За словами Бріггс, наш організм не здатний виробляти вітамін С самостійно, тому щоденна доза вітаміну є потребою, незалежно від того, надходить він в організм з харчовими домішками, їжею або через спеціально розроблені продукти для шкіри з вітаміном С у складі.

Реклама
Як працює вітамін С?

Бріггс каже, що вітамін С має безліч переваг для здоров’я. "Вітамін С робить нас гарнішими — це потужний антиоксидант, потрібний для вироблення колагену. Також він може сповільнити швидкість ушкоджень, спричинених вільними радикалами (які можуть ушкоджувати клітини, призводити до захворювань і пришвидшувати старіння)". Бріггс додає: "Вітамін С сприяє здоровому росту клітин і допомагає відновлюватися кожній частині нашого тіла, а також зміцнює імунітет, стимулюючи вироблення білих кров’яних тілець, які борються з інфекцією".

Коли вітамін С потрібен нам найбільше?

Коли стає дедалі холодніше, страждають наші шкіра, волосся, настрій та імунітет. "Багато хто з нас бореться з дефіцитом вітамінів і мінералів, особливо в холодні місяці", — каже Бріггс. У міру того як волосся й шкіра стають сухішими й чутливішими, схильнішою до хвороб стає й імунна система, а це означає, що з наближенням зими потрібно бути обережнішими.

Де шукати вітамін С?

Вітамін С має безліч форм. Найпростіший спосіб додати його у своє життя — ввести до свого раціону продукти, багаті на вітамін С. Зверніть увагу на темне листя салату, цитрусові, томати, перець, ківі, чорну смородину й полуницю. "Якщо вам складно їсти п’ять разів на день, тоді спробуйте пити сік, — пропонує Бріггс. — Це швидкий, простий і ефективний спосіб отримати вітаміни. Ви також можете використовувати заморожені фрукти й овочі, якщо не маєте свіжих. Один з моїх улюблених соків складається з моркви, буряка, капусти, імбиру й апельсина. В одній склянці опиняються калій, вітаміни А, В-6, В-9 і С, які чудово підходять для підвищення рівня бета-каротину, потрібного для синтезу вітаміну А й антиоксидантів, що захищають кожну клітину нашого тіла".

Ви також можете вживати вітамін С як домішки. "Шукайте ті, які містять натуральні біофлавоноїди — потужні рослинні сполуки, що допомагають підтримувати імунітет і допомагають із засвоєнням вітаміну С, — зазначає Бріггс. — Ферменти, кофактори (допоміжні молекули, які сприяють біохімічним реакціям) і вітамін С у своїй натуральній формулі сприяють ефективному й простому засвоєнню вітаміну організмом". З-поміж відомих брендів харчових домішок з вітаміном С — Thorne, Nordic Naturals і Integrative Therapeutics.

Як вітамін С впливає на шкіру?

Якщо ви хочете захистити свою шкіру від впливу холоду, то є безліч продуктів з вітаміном С у складі. "Вітамін С має приголомшливі антиоксидантні властивості, які прекрасно проявляються на шкірі, — запевняє Бріггс. — Вітамін С допомагає тілу відновлювати ушкоджені клітини шкіри, сприяє здоровій регенерації й запобігає передчасному старінню. Так само як багаті на антиоксиданти продукти допомагають організму боротися з вільними радикалами, продукти місцевого використання допоможуть вашій шкірі".

Текст: Tish Weinstock

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.