До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Правда життя: 5 документальних фільмів про модних дизайнерів

8 листопада відбулася прем'єра документального фільму про британського дизайнера Александра Макквіна "McQueen", а Vogue.ua пропонує згадати ще 5 фільмів про відомих дизайнерів.

Кадр з документального фільму "McQueen"
We Margiela

Документальний фільм We Margiela, прем'єра якого відбулася 2017 року в Антверпені, розповідає про одного з найзагадковіших дизайнерів – Мартіна Марджела. Стрічка складається зі спогадів членів команди, включно з розповідями співзасновниці бренду Дженні Мейренс – правої руки Мартіна, і розкриває деякі маловідомі факти про бельгійця. Наприклад, Марджела ніколи не дозволяв фотографувати своє обличчя, він вважав, що важлива лише колекція, як результат праці всієї команди Maison Margiela. З цієї ж причини він ніколи не виходив на уклін, а на бірках ніколи не було його імені. Знаменита біла етикетка, пришита наскрізними контрастними стібками, білі халати всієї команди в тон стін майстерні, проведення показів в незвичайних локаціях, взаємини з пресою і народження креативних ідей – все це, і ще багато фактів про дизайнера можна побачити у фільмі.

Реклама
Кадр з документального фільму We Margiela
Dior і я

Документальна хроніка "Dior і я" присвячена не засновнику бренду Крістіану Діору, а бельгійцеві Рафу Сімонсу, який очолював модний Дім з 2012 до 2015 року. На посаді креативного директора, перед Сімонсом було непросте завдання: у нього було всього 8 тижнів, щоб підготувати дебютну колекцію, яка до того ж була ще й кутюрною. Зазвичай, для цього потрібно близько півроку. У стрічці можна побачити процес створення колекції з-за лаштунків, роботу в режимі нон-стоп і працю згуртованої команди, періоди натхнення і відчаю, сльози і щастя. Фільм розповідає про те, як дизайнеру вдалося зробити феєричне шоу за настільки короткий термін і залишити свій слід у Будинку Dior.

Кадр з документального фільму "Dior і я"
Валентіно: останній імператор

Валентіно Гаравані – легендарний кутюр'є ХХ століття, якому підвладні всі відтінки червоного кольору. Документальний фільм "Валентіно: останній імператор" присвячений останнім рокам в кар'єрі дизайнера. Він документує процес підготовки його заключного показу перед тим, як він залишив роботу 2007 року. Режисер картини Метт Тірнаур дає можливість поглянути на життя Гаравані зсередини, поринути в світ творчості, відчути енергетику легенди та побачити, як народжуються ідеї. У стрічці також з'являються друзі і клієнти Валентіно, в їх числі Джорджіо Армані, Том Форд, Енн Гетевей, Жаклін Кеннеді та Елізабет Герлі.

Остання колекція Валентіно Гаравані
Маноло: хлопчик, який робив взуття для ящірок

У вересні 2017 року список документальних фільмів про дизайнерів поповнився ще однією чудовою роботою. Картина американського режисера Майкла Робертса "Маноло: хлопчик, який робив взуття для ящірок" присвячена заслуженому майстру жіночого взуття – іспанцеві Маноло Бланіку і оповідає про життя, творчий шлях і натхнення дизайнера, а також включає архівні кадри створення його взуттєвих шедеврів. Фільм повністю побудований на коротких інтерв'ю з впливовими людьмиу сфері моди. Так, Наомі Кемпбелл зізнається у любові до туфель дизайнера, Анна Вінтур розповідає, що її улюблені туфлі саме від Manolo Blahnik, а Ріанна ділиться подробицями їхнього знайомства і подальшої співпраці. У фільм також увійшли інтерв'ю з Андре Леоном Теллі, Карлі Клосс, Шарлотт Олімпією, Девідом Бейлі й іншими відомими постатями модного бізнесу.

Кадр з документального фільму "Маноло: хлопчик, який робив взуття для ящірок"
Ів Сен-Лоран: шалене кохання / L'Amour Fou

Документальна стрічка "Ів Сен-Лоран: шалене кохання" розповідає про взаємини дизайнера зі своїм супутником по життю і бізнесу П'єром Берже, які тривали протягом 50 років. Розповідь у фільмі йде від імені самого Берже, який поділився дуже особистими і трепетними подробицями їх зв'язку. Документальна стрічка передає зворушливу історію їхнього знайомства, перші кроки створення модного Будинку Yves Saint Laurent, особисті переживання, пристрасть до творчості, а також злети і падіння. До неї увійшли архівні кадри з перших показів, улюблені місця маестро, а також атмосферні зйомки з квартири, в якій він жив. У документальній стрічці Берже ділиться зі світом інформацією про те, якою людиною був Ів, і яке життя він прожив. Доповнили історію інтерв'ю Лулу де ля Фалез і Бетті Катру.

Ів Сен-Лоран і П'єр Берже

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.