До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Пішов із життя легендарний італійський дизайнер Ніно Черруті

Ніно Черруті, легендарний італійський дизайнер і засновник модного Дому Cerruti, пішов із життя на 91-му році. Як повідомляє італійська преса, Черруті помер від ускладнень, що виникли внаслідок хірургічної операції на стегні.

Нино Черрути, 1995Ніно Черруті, 1995

Ніно Черруті був одним із найвпливовіших дизайнерів чоловічого одягу ХХ століття. Новатор, промисловець і видатний дизайнер, він зробив революцію в чоловічій моді, представивши перший деконструйований піджак у 1970-х роках. Ніно Черруті досяг успіху як у своєму однойменному бренді, так і в родинному бізнесі Lanificio Fratelli Cerruti.

Реклама

"Ніно Черруті, безперечно, був генієм, пристрасною людиною із неабияким баченням, але також і видатним підприємцем. Ніно Черруті ввів поняття "повсякденного шику" у моду й чоловічий одяг і сам був людиною неабиякої елегантності", — сказав Ральф Толедано, президент The Fédération de la Haute Couture et de la Mode.

Нино Черрути, 1987Ніно Черруті, 1987

Сюзі Менкес описала Ніно Черруті у своїй статті як "філософа моди" і "людини, яка заново винайшла костюм". Черруті був не лише здатний створити свій власний всесвіт (особливо в чоловічій моді), але й був наставником інших видатних людей у ​​галузі: Нарцисо Родрігеса, Стефано Пілаті і особливо Джорджіо Армані, який почав займатися власним брендом після роботи в Cerruti.

Нино Черрути во время примерки, 1995Ніно Черруті під час примірювання, 1995

"З великим сумом я дізнався про смерть Ніно Черруті. Хоча з роками ми перестали спілкуватися, я завжди вважав його одним із тих, хто реально і позитивно вплинув на моє життя. Він був тим, хто сформував мій смак, а також навчив мене важливості цілісного бачення як з боку дизайнера, так і підприємця. У синьйора Ніно було гостре око, воно було по-справжньому допитливим і сміливим. Його дуже бракуватиме", — так Джорджіо Армані прокоментував смерть Черруті одному з італійських видань.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.