До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Яскравий монохром — найбільший тренд наступної весни

Образи, зібрані в одному кольорі, — це не новина для модного світу. Періодично цей тренд повертається на подіуми — останнє велике пришестя яскравого монохрому сталося у 2016 році, коли Gucci й Loewe дружно зробили ставку на пурпуровий і колір морської хвилі. Через п'ять років дизайнери масово згадують про цей прийом, коли гра з відтінками є як ніколи захопливою, дозволяючи нашаровувати фактури й півтони. У сезоні весна-літо 2022 до нього не залишилися байдужими різні бренди — від Max Mara до Chloe і Blumarine.

Робота в одній колірній гамі дозволила багатьом дизайнерам сфокусуватися на експериментах із кроєм і силуетами. Так, італійський бренд MSGM поєднав джинси із заниженою талією, укорочений худі і об'ємний піджак, об'єднавши їх неоновим кольором тенісного м'яча. А в колекції Chloe Габріела Херст обрала за основу приємний для ока запорошено-апельсиновий відтінок — плетений костюм з топом і спідницею не лише вдало підкреслював свіжий відтінок шкіри моделі, а й гармоніював з ідеальним шкіряним тренчем.

Реклама
Chloe / MSGM

Багато брендів саме за допомогою кольору надали нового звучання доволі повсякденним, на перший погляд, речам — Max Mara зробили ставку на лимонний відтінок, завдяки якому їхнє фірмове пальто зазвучало зовсім інакше, а Деніел Лі, який розробив колекцію Bottega Veneta весна-літо 2022, представив нову версію свого улюбленого зеленого. Навіть вечірні образи наступної весни легко можна складати в монокольорі — один із найбільш виразних представив Александр Вотьє. Сукню із сатиновим мокрим блиском кольору лайма вже неможливо уявити без чобіт у тон.

Max Mara / Bottega Veneta
Courrèges / Alexandre Vauthier

Модні експерти таке тяжіння до кольору пов'язують із втомою від постійних карантинних обмежень та оптимістичними почуттями, які нам завжди дарує весна. До неї, до слова, залишилося 100 днів.

За матеріалами: vogue.com (Rachel Besser)

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.