До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що таке скант і як його носити цієї осені

Речі-гідбриди стають дедалі повторюванішими інтерпретаціями в індустрії моди – не без допомоги останніх показів сезону осінь-зима 2022/2023. Для шанувальниць максіспідниць і мішкуватих штанів дизайнери пропонують нову модель – скант (від англійських skirt – спідниця та pants – штани). Цей предмет одягу – іконічний у 1990-х – був переосмислений дизайнером Олів’є Рустеном для колекції високої моди Jean Paul Gaultier, а також іншими відомими модельєрами, як-от Chanel і Armani Privé. Віржині Віар наполягає на яскравих відтінках і романтичних деталях, які відстоюють елегантність і надзвичайну витонченість. Тоді як Джіорджіо Армані пропонує нейтральні кольори та мʼякі текстури. Vogue.ua розібрався, як стильно носити скант цього сезону.

Фото: Diego Anciano

Одним із предметів одягу, який Олівʼє Рустен відродив разом із скантом (цього разу з джинсової тканини), був корсет, який зробив революцію у 1980-х і 1990-х роках завдяки таким легендарним особистостям, як Мадонна. Отже, найкращим супутником вищезгаданого гібриду стануть саме структуровані корсети. Крім того, взуття на платформі стане ідеальним вибором, аби завершити ефектний образ.

Реклама
Jean Paul Gaultier

Хоча топи з відкритими плечима, здається, створені винятково для літньої пори, сезон осінь-зима 2022/2023 доводить протилежне. Ця декоративна деталь, що символізує максимальне вираження чуттєвості та делікатності, і надалі буде переможцем у переліку must have позиій. Спочатку Євгенія де Монтіхо в 19 столітті, а потім і Бріжит Бардо популяризували його в 1950-х рр. Зараз же Chanel є тим брендом, який пропонує римувати такі топи зі скантом для створення незабутніх поєднань.

Chanel

Те, що напівпрозорі речі захопили подіуми (а згодом і вулиці модних столиць), не піддається сумнівам. Попри те, що прозора тканина найбільше застосовується для суконь, Armani Privé переконує, що найелегантніший спосіб закохатися в неї – це блузи. Італійський бренд переформулює коди чуттєвості, створюючи ідеальний союз між блузкою, повною блискучих деталей, і скантом з білого шовку.

Armani Privé

Текст: Rebeca Domenech

За матеріалами vogue.es.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.