До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Одяг з льону в колекціях весна-літо 2020

Льон — улюблений матеріал дизайнерів літнього сезону. Його актуальність зумовлена щонайменше декількома чинниками. Він екологічний — вважається, що льон один з найбільш біорозкладних матеріалів. В одязі з льону легко перенести навіть найспекотніше літо завдяки легкості й вітропроникності матеріалу. Крім того, льон практичний у вжитку, тому його можна використовувати як у відпускних, так і в міських образах. У новому сезоні весна-літо 2020 дизайнери знову прихильні до одягу з льону у своїх колекціях, демонструючи розслаблені брючні костюми, легкі етнічні блузи, мінімалістичні спідниці, сукні в стилі кочовиків і модні бермуди замість штанів.

Jacquemus
Костюми

Лляні брючні костюми — класика літнього жанру. Без сумніву, вони стануть найвиправданішою інвестицією в літньому гардеробі. Так, у лляному костюмі Rejina Pyo, що складається з коротких шортів і блузи з квадратним вирізом, можна вирушити на прогулянку біля моря, а у варіанті із шортами-бермудами й жакетом із заходом — відвідати модну вечірку. Тим часом лаконічний синій лляний костюм Gabriela Hearst підійде для ділових зустрічей.

Реклама
Rejina Pyo
Oscar de la Renta
Gabriela Hearst
Сукні

Сукні з льону — окрема любов дизайнерів і найкращі друзі дівчат у літній сезон. У нових колекціях бренди й далі експериментують із цим вінтажним матеріалом, пропонуючи небанальні рішення. Так, Jacquemus показали дуже коротку сукню сорочкового крою, яку бренд пропонує носити з баскою з такого ж матеріалу. Oscar de la Renta оспівали романтичний силует 1950-х і представили ніжну лляну сукню, розшиту квітчастою вишивкою. Тим часом Roland Mouret зробили реверанс у сторону практичності й зручності та продемонстрували міську сукню-халат для спекотного літа.

Roland Mouret
Jacquemus
Oscar de la Renta
Блузи

Традиційно, жоден літній сезон не обходиться без нових блуз у гардеробі. Цього літа пропонуємо розбавити арсенал бавовняних і шовкових варіантів модними лляними блузами. Такі моделі можна носити із закоченими рукавами, як це роблять Oscar de la Renta, під пояс за прикладом Rejina Pyo або недбало розстебнувши кілька верхніх ґудзиків, як показали Khaite у колекції весна-літо 2020.

Rejina Pyo
Oscar de la Renta
Khaite
Спідниці

Прямі прості спідниці з льону у вівсяній колірній гамі на перший погляд здаються нудними, але це далеко не так. Такі моделі дають великий обшир фантазії й змогу експериментувати з іншими частинами образу. Так, можна сміливо додати ефектні прикраси або пограти з відтінками й фасонами топів, жакетів або блуз. Для яскравості образу прийнятна будь-яка ініціатива.

Roland Mouret
Prada
Mara Hoffman
Бермуди

Цього літа в гру вступають шорти-бермуди, відсуваючи на другий план улюблені штани. Дизайнери так полюбили цей тренд, що почали вкорочувати як джинсові, так і лляні штани до рівня колін. Завдяки цьому рішенню тепер спекотне літо стало ще легше переносити. Найактуальніші моделі можна зустріти в колекціях Jacquemus, Tibi й Monse.

Jacquemus
Tibi
Monse

Vogue.ua зібрав наймодніший одяг з льону в колекціях брендів весна-літо 2020.

<b>лен предметка_1</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.