До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перезапуск: 23 бренди, які сповідують ідеї сталого розвитку

Зібрати гардероб відповідно до правил свідомої моди значно легше, ніж може здатися на перший погляд. У спеціальному проєкті Vogue UA достатньо брендів, які сповідують ідеї sustainability.

Пуховик, поліестер, наповнювач з переробленого пластику і устричних раковин*, IENKI IENKI; жакет з матрацної тканини, одягнений як топ і спідниця, SEVALI

*Нові матеріали, створені з відходів виробництва, – це приклад економіки замкнутого циклу, в основі якої – ідеї відновлення ресурсів і зменшення кількості відходів.

Реклама
Оксамитова сукня, архів ROKH*

*Купівля речей в аутлетах і вінтажних магазинах – жест усвідомленого споживання і один із способів боротьби з перевиробництвом.

Атласна блузка, вінтаж (The Higher State Archives); бавовняний корсет, архів ROKH; бомбер з екобавовни*, архів Stella McCartney

*Екотканини поступово витіснять матеріали з високим коефіцієнтом впливу на навколишнє середовище.

Бавовняний топ, BITE Studios*; сережки з переробленого срібла, Gala Colivet Dennison

*80% шкідливого впливу на навколишнє середовище – наслідок дизайнерського процесу, а не виробництва. Перезавантаження першого – рішення на користь сталого розвитку.

Оксамитова сукня, архів ROKH
Сукня, зроблена з кілець бляшанок*, Erika Maish (1 Granary Showroom); бавовняна спідниця, архів Carlo Manzi; шкіряні туфлі, Theaterkunst (найстаріше і найбільше в Німеччині ательє з колекцією історичних костюмів)

*Створення одягу з несподіваних об'єктів, як-от килимки для масажу або кришки від бляшанок, – приклад радикального апсайклінгу.

Бавовняний блейзер, архів Comme des Garçons; вовняні штани, Bode; шкіряні туфлі, архів Helmut Lang (з колекції магазину вінтажного і секонд-хенд-одягу Soo Last Season)
Сукня з віскози, Safiyaa*; бавовняні штани, H&M Conscious Collection

*Етика – один з ключових чинників сталого розвитку. Під час роботи над речами майстри використовують традиційні техніки пошиття або декору – так ручна праця отримує гідну винагороду.

Пальто з бавовни та віскози*, Rave Review; топ з органзи, Vestiaire Collective; бавовняний топ, Elliss

*Речі, перешиті з неходового товару, – приклад розумної утилізації непроданого одягу, так званого dead stock.

Бавовняний топ, Rifat Ozbek (Soo Last Season); сережки з переробленого срібла, Gala Colivet Dennison
Вовняна сукня, Theaterkunst

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.