До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як Анджеліна Джолі повертає в моду пуризм

Папараці продовжують переслідувати Анджеліну Джолі, спекулюючи на темі її худорлявості і психічного стану, однак актриса намагається не звертати на них уваги і продовжує займатися своїми звичними справами. Робить вона це підкреслено красиво і елегантно. Так, останні знімки Джолі зроблені під час її недільної прогулянки з сином Медоксом, а одягнена вона, при цьому, як справжня леді зразка 1950-х років – бежевий тотал-лук, що складається з сукні-бюстьє та кашеміру палантини, великих окулярів в металевій оправі та сумки Celine жорсткої форми на коротких ручках.

Анджеліна Джолі

Цей образ є ідеальною ілюстрацією до нового стилю актриси, який західні журналісти називають словосполученням luxe purism. В його основі – стриманий і непомітний одяг без зайвих деталей. Пуризм вирізняється естетичною ясністю, підкресленою простотою і функціональністю, проте саме цей стиль пред'являє найбільші вимоги до якості речей. Тканини тут повинні бути найкращої якості, а посадка ідеальною. Щонайменші вади будуть помітними миттєво.

Реклама

Саме таким образам все частіше надає перевагу Анджеліна Джолі. Поки критики вважали, що вона важко переживає розлучення і тому стала нудно одягатися, модні інсайдери побачили в сіро-чорно-бежево-білих образах актриси найкращий приклад сучасного пуризму або luxe purism. Її гардероб тепер поза сезонними трендами, а всі речі в ньому легко комбінуються одна з одною.

Пуризм був популярним в 1980-х роках. Його головними прихильницями тоді були молоді кар'єристки. Їм потрібен був якісний і зрозумілий одяг, який не буде відволікати їх від побудови успішної кар'єри. 30 років тому цей рух очолив італієць Джорджіо Армані зі своїми брючними костюмами і зразковим темно-синім відтінком, а також німкеня Жиль Сандер. Джолі, яка одна виховує шістьох дітей, знімає фільми і займається благодійністю як посол Доброї Волі ООН, також не має часу переодягатися кілька разів на день, але, при цьому, не хоче, щоб її бачили в розтягнутій майці і старих джинсах. Пуризм допомагає їй мати доречний вигляд, де б вона не була.

Взяти на озброєння цей стиль можуть багато дівчат, яким ніколи думати про поєднання модних принтів і експериментувати з багатошаровістю. Причому, принцип Анджеліни "мати простий вигляд, але дорогий" – це не завжди питання ціни. В її гардеробі є як верблюжі пальта Max Mara, так і кашемірові светри Uniqlo за кілька десятків євро. І разом вони створюють робочі комбінації на кожен день.

Один з головних компонентів гардероба Анджеліни Джолі – це спідниці. Вона носить як класичні олівці, так і трохи розкльошені до низу моделі. Найчастіше разом з ними актриса поєднує шовкові блузи і човники відтінку нюд, які будуть доречними абсолютно з будь-яким гардеробом.

До того ж, пуризм – це вихід для тих, хто замислюється про етичну складову і прагне зменшити своє споживання одягу, адже саме модна індустрія є другою за ступенем забруднення навколишнього середовища.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.