До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 головних трендів у круїзних колекціях Resort 2022

Нові круїзні колекції — ода оптимізму і надмірності. Колірна палітра налаштована на яскраві відтінки, насиченість яких практично засліплює, тканини з різними принтами і контрастними текстурами тепер не можуть уявити себе нарізно, тоді як довжина спідниць стала ще коротшою. Пропонуємо наступної весни придбати сліпучу вечірню сукню, вибрати сумку, розшиту бахромою, і не боятися впроваджувати спортивні речі в повсякденний гардероб. Vogue.ua зібрав 6 головних трендів у колекціях Resort 2022, які формуватимуть ваш гардероб у наступному сезоні — від Versace і Gucci до Chanel і Maison Margiela.

Chanel
Новий спорт

Немає кращого стилю на щодень, ніж athleisure впровадження спортивних речей у повсякденний гардероб. Перша хвиля спортивного дозвілля подарувала нам легінси і худі, пуховики і кросівки на товстій підошві. Тепер же в колекціях Resort 2022 дизайнери надихалися не лише спортзалом, а й звертали увагу на більш нішеві види спорту, як-то дайвінг у колекції Nina Ricci і кінний спорт у Gucci. Були переосмислені і спортивні костюми. Об'ємний пастельно-рожевий костюм Sandy Liang пробудив ностальгію за дитинством, а Philosophy di Lorenzo Serafini надали костюмам зрілості за допомогою строгого зеленого кольору і елегантного сірого блейзера. Тим часом Christian Dior присвятили спорту цілий блок у своїй колекції.

Реклама

<b>новый спорт</b>

Бахрома

У круїзних колекціях 2022 року дизайнери приділили особливу увагу вбранню в богемній естетиці. Якщо раніше на подімах було помічено такі елементи 1970-х років, як штани-кльош і клогі, то зараз бренди зробили ставку на бахрому. Велика й мала локшина з'явилася на подолах спідниць, уздовж футболок або суконь, на ременях або по краях сумок. У Chanel бахрома була виконана в стилі панк, в поєднанні з сіткою, ланцюжком і манжетами, щоб відобразити бунтарську майстерність Жана Кокто. Тим часом Zimmermann черпали натхнення з текстури узбережжя: краї мініспідниць з бахромою нагадували водорості у воді, всипані черепашками і молюсками. Щодо аксесуарів, то сумки Balmain були більш помітними, ніж одяг: великі шоппери з бахромою нагадували згорнуті пледи.

<b>бахрома 2022</b>

Яскравий костюм

Брючний костюм — сучасний унісекс-образ, який не потребує підтвердження своєї актуальності, проте в круїзних колекціях сезону весна-літо 2022 з ним все-таки відбулися якісь метаморфози. Так, у наступному сезоні дизайнери пропонують забути про нудні нейтральні відтінки і вибирати яскраві. Носити сучасні брючні ансамблі бренди пропонують поверх крихітних бюстгальтерів або зовсім соло. Versace показали дискокостюми в пастельних відтінках полуничного і базилікового щербета: жакети з широкими лацканами і штани з низькою талією поєднувалися в парі з укороченими трикотажними топами в ретростилі. Тим часом Christopher John Rogers пограли з формою: м'які плечі жакета римувалися з вузькими брюками-дудочками. А на вулицях Нью-Йорка Prabal Gurung з головою занурився в монохром, представивши костюм в небесно-блакитному кольорі, надягнутий на голе тіло.

<b>яркий костюм</b>

Час танцювати

Вечірки знову повертаються в наше життя, а разом з ними святкові сукні, які раніше ніколи не були такими бажаними, як зараз. Погодьтеся, адже мало які заняття можуть бути такими ж захопливими, як збирання на вечірку: ритуал нанесення рум'ян і помади, вибору ошатної сукні і ефектної пари туфель. У новому 2022 році бренди пропонують забути про довгі спідниці і вибирати винятково коротку довжину для танцполу. David Koma показали солодкі блискучі мінісукні на тонких бретельках, Versace продемонстрували латексні бюст'є, що нагадують про перебільшену жіночність Золотого століття, тоді як Chanel віддали данину поваги іншому періоду історії. Занижена талія і туфлі-човники прикрашали спідниці з пір'ям у круїзній колекції, побудованій в сучасному дусі 1920-х років.

<b>время танцевать 2022</b>

Максималізм

У нових колекціях Resort 2022 бренди пропонують віддати належне максималізму. Так, багато дизайнерів уникали традиційних правил поєднання візерунків і теорії кольору, насолоджуючись конфліктом між текстурою і відтінками. У багатьох брендів був безперешкодний погляд на стиль. Так, тепер гібрид зміїної шкіри і леопарда дружить з блузою, всипаною принтом троянд, стиль печворк складається з візерунка тай-дай, коров'ячого принта і готичних квітів, зшитих разом в боді з рюшами. Навіть нейтральні і традиційні візерунки дизайнери обробили максималістично — горошок 1950-х років набув форми об'ємного пальта з басками. Blumarine, Gucci and Christopher John Rogers показали своє бачення максималісткої естетики, останній особливо огорнув моделей в калейдоскопічні кольори.

<b>максимализм 2022</b>

Листівки з улюблених місць

У курортних колекціях 2022 року дизайнери зробили сувеніри з одягу: кожен візерунок є поєднанням місць, спогадів про відпочинок і береги, які варто побачити. У Zimmermann на листівках було зображено австралійське узбережжя, Gabriela Hearst сплела светри, наповнені мріями про Мачу-Пікчу і південно-американський захід сонця. Thom Browne використовував образи польотів, мотиви повітряних зміїв, куль і літаків.

<b>открытки из любимых мест</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.