До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Streetstyle: як носити картату спідницю не в стилі шкільної уніформи

Деконтекстуалізація картатої спідниці з естетики шкільної форми може бути складною, та хороша новина полягає в тому, що цей елемент гардероба універсальніший, ніж здається, аж до того, що він допускає всі види інтерпретацій. І, як завжди, вуличний стиль підтверджує це, адже подарував нам упродовж останніх Тижнів моди безліч натхнення, щоб носити спідницю з картатим принтом у вишуканому образі. Vogue.ua зібрав найкращі виходи streetstyle-зірок та зʼясував, як стильно носити картаті спідниці цієї осені.

Високим шкарпеткам, лоферам та білій сорочці судилося супроводжувати картату спідницю, та перший крок до деконтекстуалізації цього одягу з підліткового всесвіту – це зробити ставку на протилежні речі. Наприклад, замість використовувати такий тип нейтральних основ, вибирайте одяг та аксесуари, які не мають нічого спільного із серйозністю академічної естетики. Робіть ставку на светр у сіточку трохи більшого розміру та ковбойські черевики.

Реклама

Трохи дорослішою версією шкільної форми є університетська естетика, яка також у тренді цього сезону. В’язані жакети, светри й куртки-бомбери знаходять свій ідеальний тандем разом з картатими спідницями. Особливо, якщо ви, як і Софія Санчес де Бетак, добираєте кольори спідниці до деталей верхнього одягу й робите образ гармонійнішим.

Шотландський картатий візерунок найчастіше пов’язується зі шкільною формою, тож якщо хочете відмежуватися від цієї естетики, можна зробити ставку на інші типи візерунків, наприклад "принц Уельський", що додадуть образу вишуканішого, стриманішого й дорослішого стилю.

Костюм з картатим принтом ідеальний для стилізації поза шкільною естетикою. Жакет – це завжди виграшний варіант для створення елегантного образу. Блейзер додасть більшої серйозності навіть у парі з мініспідницею в шотландський картатий візерунок.

Маленька хитрість у перенесенні актуальної тенденції в скромніше середовище полягає в тому, щоб вибрати довшу спідницю або навіть змінити силует, перейшовши від класичного плісованого дизайну до прямого.

Естетика clean girl — популярна цього сезону. Це образи, натхнені 1990-ми, які такі фігури, як Кендалл Дженнер та Гейлі Бібер, зробили модними і які характеризуються щільними бантами, сережками-кільцями та використанням базового одягу, наприклад, білих футболок і шкіряних курток, чітко нагадуючи про вбрання Сінді Кроуфорд того часу. Якщо ми поєднаємо всі ці елементи й додамо картату мініспідницю, то отримаємо ідеальний коктейль для повсякденного образу.

Особливістю багатьох картатих спідниць цього сезону є те, що вони деконструйовані, або з асиметричними розрізами знизу. Завдяки трансгресивній естетиці, яку інкапсулюють ці типи виробів, ілюзія створення шкільної уніформи швидко руйнується.

Текст: Ana Gandara

За матеріалами vogue.es.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.