До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Streetstyle: із чим поєднувати спортивні сандалі цього літа

На зміну chunky sneakers, що панували на модних подіумах у попередні сезони, цього літа першість серед зручного взуття отримали практичні сандалі в спортивному стилі — з масивною підошвою, тканинними ремінцями, технологічними застібками й мінімальним декором.

@emitaz
Матильда Джерф

Своє перше велике визнання "татові" сандалі дістали в 60-70-х роках XX століття в епоху хіпі, яка дуже вплинула на вуличний стиль. Відродженню тренду на таке взуття сприяла глобальна популяризація спорту: піший туризм, трекінг, бекпекінг. І хоча спочатку chunky sandals рідко сприймали серйозно, після їхнього сходження на модні подіуми в поточному сезоні про сандалі в спортивному стилі заговорили знову. Вони з’явилися на показі Pushbutton з акцентом на великий палець, у Sportmax — з тканинним верхом і Sacai — з масивною підошвою й дизайном, подібним до каліг — взуття римських воїнів.

Реклама

Не варто думати, що такі сандалі — привілей лише спортивного стилю. У стайлінгу важливий баланс: масивну підошву й грубі застібки краще поєднувати із чимось легким і романтичним, наприклад, із сукнею-комбінацією, квітчастим принтом і об’ємними рукавами. Або, граючи на ностальгії, вибрати модний зараз фасон штанів — flared-leg або boot-cut.

<b>Спорт сандалии стрит</b>
Босоножки в спортивном стиле стрит стайл фото лето 2020

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.