До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Успішні та незалежні by FOBERINI: Аніта Луценко

В здоровому тілі – здоровий дух. Про те, як в гонитві за кар'єрою і успіхом знайти час для себе і свого тіла, розповіла зоряний тренер по схудненню, Аніта Луценко.

Аніта Луценко

Як думаєте, життя скількох людей ви змінили?

Реклама

Навіть не знаю, думаю, що багатьох. Але можу сказати, що кожного дня мені людей 10 говорять або пишуть "спасибі, завдяки вам я схуд, змінив своє життя". Це дуже сильно мотивує робити щось далі.

Що надихнуло на роботу тренера?

Мені здається, що в житті не людина вибирає шлях, а шлях вибирає людину. Я вірю в долю, і так склалося, що моя мета в житті – допомагати людям змінювати себе і своє тіло на краще. Людина повинна робити те, що їй подобається і те, що виходить. Все дуже просто.

Що вважаєте своїм найбільшим досягненням?

Те, що я, працююча мати, народила доньку.

Аніта Луценко

Як вам вдається поєднувати кар'єру з вихованням доньки?

Вдається погано (сміється). У мене немає няньки, і ми всією сім'єю займаємося Мією. Іноді беру її з собою на роботу, тому моя донька business baby.

Які продукти ніколи не їсть Аніта Луценко?

Окрошку, сало і шкварки. Не тому, що це супершкідливо, а тому, що для мене це несмачно. Все інше можу собі дозволити по чуть-чуть якщо хочеться. Мій принцип харчування, якого я всіх навчаю: 90% їжі повинні бути корисними і 10% – якихось ласощів, які дарують задоволення.

Що ви відповідаєте тим, хто говорить: "Я не можу схуднути"?

Відповідаю, що не вистачає внутрішньої мотивації. Зазвичай, люди знаходять собі мотивацію зовнішню. Наприклад: "подружка схудла", "хочу схуднути до зустрічі випускників" або "хочу вразити колишнього". Грубо кажучи, це мотивація "щоб хтось побачив, що ти став кращим". Але це ніколи не працює довго. Довго працює якраз мотивація внутрішня. Коли ти худнеш і отримуєш від цього кайф. Від того, що робиш зарядку вранці, їси правильну їжу, робиш щось корисне для свого тіла. Тоді результат буде ефективним, і ви будете в формі навіть у віці. Тому, перш за все, потрібно переключитися з навколишніх і почати робити щось для себе.

Аніта Луценко

Зараз дуже модним стає бути bodypositive. Тобто приймати і любити своє тіло таким, яким воно є.

Я за позитив у всіх його проявах. Але якщо ти ведеш неправильний спосіб життя, їси шкідливу їжу, не займаєшся спортом – я не вважаю це любов'ю до себе. Це фактично легке самогубство. Останнім часом ідеали краси істотно зсунулися і дистрофічні дівчата перестають бути модними. Це добре, тому що це був не зовсім адекватний ідеал краси, який вимагає не зовсім адекватних заходів, щоб до цього ідеалу прийти. Але здорове тіло – це те, що дасть змогу тобі піти в похід в гори на 10 км. Тому я не за схильних до анорексії, і не за товстих. А за тих, хто любить своє тіло і стежить за собою. Я за баланс.

Як ви ставитеся до сироїдження?

Я колись була сироїдкою. З погляду самопочуття все було круто, але не з соціального погляду. Мене просто долали з розпитуваннями: "Навіщо тобі це?", "А як це?" і т.д. Але через певний час я почала втрачати вагу і важити 48 кг. Скільки б я не їла бананів і авокадо, підтримати вагу не вдавалося. Тому почала переходити на повноцінну їжу. Повинна сказати, що сироїдження дуже сильно загострює сприйняття смакових рецепторів. Коли вперше після сироїдного раціону я з'їла сирок, я з незвички його виплюнула – настільки олійно-цукровий він мені здався. Ти навіть починаєш розуміти, що помідор з одного боку солодший, а з іншого більш кислий. З точки зору експерименту "почати більше відчувати себе і свої смаки", сироїдження спробувати можна. Але не більше тижня.

Аніта Луценко

Як досягти своєї мрії?

Подивіться на дітей. Якщо дитина щось сильно захотіла, вона робить це відразу, а не думає: "Зроблю-но я це через рік". У цьому принцип мого життя – реалізовувати всі заповітні бажання, які виникають. Я про що мрію, те й роблю. Мріяла написати книгу – написала. Мріяла про танці – танцюю – на днях вже стартує новий сезон шоу "Танцi з зірками".

Що надихнуло вас на участь?

Спорт спортом, але він робить тебе "залізною леді". Я зрозуміла, що після народження дитини мені хочеться стати трохи більш чуттєвою і м'якою. Для цього можна або пиріжки пекти, або піти танцювати. Я вибрала потанцювати.

Чого очікуєте від цього проекту?

Уже в процесі репетицій отримую все, чого хотіла від проекту. Емоції, змагальний дух, нові емоції і заняття тим, що для тебе нове. Вже спілкуємося з учасниками і "буцаємось" з партнером (сміється).

Ви багато подорожуєте. Що відчуваєте після повернення в Україну?

Одна з моїх останніх поїздок була в Америку. У мене були великі очікування щодо цієї поїздки, були навіть думки переїхати туди пожити якийсь час. Це чудова країна, там все по-іншому, ніж у нас. Для розширення кругозору, мені здається, там повинен побувати кожен. Але це була перша поїздка, з якої ми поверталися зі словами: "Господи, швидше б додому, у нас так добре, у нас така смачна їжа". Чим більш екзотичні і контрастні по культурі і менталітету країни я відвідую, тим приємніше повертатися додому.

Як ви ставитеся до української національної кухні, адже багато хто вважає, що вона не дуже корисна?

Українська кухня важка для шлунка тільки через те, якими порціями у нас прийнято їсти. Якщо вареники – то повна тарілка з горою. Але якщо є порціями по 300 грам, щоб це не було, ніяка кухня не буде важкою. До речі, одне з надбань української кухні – сало – найкорисніший жир. Якщо його вживати (в міру, звичайно) – будете повільніше старіти. А всіма улюблені вареники (якщо хочете скинути вагу) раджу начиняти не картоплею, а сиром, капустою або вишнею.

Аніта Луценко

Які традиції у вашій родині?

У вихідні ми завжди їздимо до бабусі на дачу, проводимо разом вікенд. Головна наша сімейна традиція – в будь-якій незрозумілій ситуації ми їдемо подорожувати. А ще у нас кожен день смачні і красиві сніданки. Це або десь, або вдома. Сніданок – це у нас головний прийом їжі, який з'єднує всю сім'ю.

Як святкуватимете День Незалежності України?

У залі, на репетиції до шоу "Танцi з зiрками".

Що побажаєте Україні до Дня народження?

Я бажаю розвитку. Хороших доріг, красивих газонів і щасливих дітей.

Стиль: FOBERINI

Автор Бренду: Ірина Лимаренко

Фото: Денис Груба

Продюсер: Катерина Земляна

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.