До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Пішов з життя дизайнер Тьєррі Мюглер

Сумні новини прийшли з Парижа — у віці 73 років помер дизайнер Тьєррі Мюглер, один з найяскравіших модельєрів другої половини XX сторіччя, без якого просто неможливо уявити fashion-сцену 1980-х. Новина про смерть Мюглера з’явилася на офіційних сторінках дизайнера: "З великим сумом повідомляємо про смерть пана Тьєррі Мюглера в неділю, 23 січня 2022 року".

Тьєррі Мюглер та Ірина Шейк

Тьєррі Мюглер походить зі Страсбурга, але наприкінці 1960-х переїхав до Парижа і зміг підкорити не тільки це місто, а й весь модний світ. Першу колекцію він показав у 1973 році й відразу привернув до себе увагу. Мінімалізм, прямі силуети, футуризм з 1960-х панували тоді на модному ринку. Відверті дизайни Тьєррі на тлі тих тенденцій мали щонайменше незвичний вигляд. Мюглера надихали 1950-ті, але бачив і уявляв він їх по-своєму. Здебільшого, оголюючи груди й ноги жінок. У підсумку ця нарочита сексуальність стала його візитною карткою. Характерний стиль Мюглера неабиякою мірою спирається на сексуальний фетишизм, а його моделі часто нагадують естетику домінатрикс — від високих чобіт на підборах до всіляких корсетів. Фетишизм читався й у використаних матеріалах: найчастіше він працював зі шкірою, вінілом, лайкрою і джерсі.

Реклама

Тьєррі Мюглер був першим, хто перетворив свої покази на видовищні шоу. Схильність дизайнера до певної театральності — це не бажання епатувати. Для Тьєррі мода не була головною. Його робота завжди зосереджувалася навколо бажання опановувати нові форми, йому потрібно було самовиражатися.

Останні кілька років стали справжнім ренесансом для творчості Мюглера — однією з перших на його вінтажні образи звернула увагу Кім Кардаш’ян, потім знакове металеве боді Thierry Mugler приміряла Селін Діон, а виставка в Парижі стала однією з головних подій минулої осені. До речі, ознайомитися з роботами Тьєррі Мюглера можна буде до середини квітня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.