До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ріанна й Аміна Муадді випустили спільну колекцію взуття

За 14 місяців, що минули відтоді, як Ріанна запустила свій однойменний модний Дім Fenty за підтримки конгломерату LVMH, вона швидко змогла створити навколо нього творчу спільноту. Від власниці дев’яти нагород "Греммі" можна було очікувати, що вона захоче керувати своїм бізнесом самостійно, але в реальності все відбувається інакше. У Fenty Ріанна порядкує як генеральна й артистична директорка, тоді як креативним директором бренду є Джаліл Вівер, якого вона називає своєю правою рукою.

Ріанна, Аміна Муадді й Джаліл Вівер

Ріанна неодноразово залучала до співпраці творчих особистостей. Наприклад, Сай Та, випускник Fashion East і засновник бренду Asai А, у грудні розробив капсульну колекцію для Fenty з 24 предметів гардероба. Марко Панконезі консультує з питань ювелірної лінійки, а світлини очільника руху Black is Beautiful, заснованого в Нью-Йорку в 1950-1960-х, Кваме Братуейта стали частиною дебютної колекції Fenty. Тепер до творчої команди доєдналася улюблена дизайнерка взуття Ріанни — Аміна Муадді.

Реклама

Fenty відмовилися від моделі бізнесу, що передбачає сезонні колекції двічі на рік, на користь формату дропів, новини про які часто з’являються незадовго до релізу. Ріанна любить дивувати публіку. Так, у 2016 році тизер її восьмого альбому Anti з’явився у Twitter за кілька днів до його випуску, а торік у жовтні зненацька втішила новиною про появу візуальної автобіографії Rihanna: Fenty x Phaidon.

Аміна Муадді

"Залучення Муадді до розроблення капсульної колекції взуття було цілком природним рішенням", — розповідає креативний директор бренду. Крім того факту, що Ріанна регулярно носить туфлі Amina Muaddi, за словами Вівера, Аміна неймовірно талановита. "У неї прекрасне почуття смаку й погляд на дизайн, але, крім усього іншого, вона втілює собою цінності Fenty. Як і Ріанна, вона — сучасна жінка, яка робить взуття для таких самих сучасних жінок", — додає він.

Взуття іменного бренду Муадді також уподобали Кім Кардаш’ян, Гейлі Бібер, Кендалл Дженнер і Джиджі Гадід. Відмітна ознака туфель Amina Muaddi — геометричний розкльошений підбор-чарочка, завдяки якому взуття стало неймовірно популярним серед модниць. Напередодні виходу своєї першої колекції для Fenty, призначеного на 15 липня, Аміна Муадді поділилася з Vogue невеликим прев’ю своєї роботи й розповіла, як працювалося з Ріанною й Вівером.

Ріанна й Аміна Муадді
Як розвивалися Ваші стосунки з Ріанною?

Насправді, все вийшло дуже органічно. Я, безумовно, люблю Ріанну за її музику і її талант, але також і за її культовий стиль. Я захоплююся нею. Коли вона запустила Fenty, я нетерпляче очікувала на вихід першої колекції, а потім Ріанна надіслала мені багато речей. РіРі завжди носила взуття мого бренду, а я вдягала Fenty. Ми підтримували одна одну. Коли Джаліл запитав мене, чи хочу я взяти участь у їхньому проєкті, я, звісно ж, погодилася.

Аміна Муадді
Робота на модний Дім Fenty відрізняється від того, що Ви робите в межах власного бренду або для французького кутюрного Дому Alexandre Vauthier?

У кожного модного дому свої стилістичні коди. Я звикла робити великі колекції: зазвичай щосезону виходить мінімум 100 пар — для мого бренду й для Alexandre Vauthier. Для Fenty ж ми придумали всього чотири моделі. Я відчувала велику відповідальність: мені здавалося, до них буде прикуто занадто багато уваги.

Amina Muaddi для Fenty

Мені також довелося подумати про продаж і маркетингову стратегію бренду. Оскільки колекція буде представлена у форматі see now — buy now і продаватиметься споживачам тільки через онлайн-магазин Fenty, я не мала змоги показати її баєрам і спитати їхньої думки, як це зазвичай відбувається. Отже, ти бачиш зразки, оцінюєш їх разом з командою, перевіряєш, чи все гаразд, а потім віддаєш у виробництво — це трохи страшно. Але я мала повну творчу свободу, що мене дуже тішило.

Взуття колекції Fenty має тонкий підбор конічної форми — це відрізняється від того, що Ви робите для власного бренду?

Так, я хотіла створити щось зовсім інше — чотири пари взуття, які уособлюватимуть ДНК бренду й водночас пасуватимуть до чого завгодно, але головне — вони мають сильний, унікальний дизайн. Я завжди намагаюся зберегти жіночну естетику, яка вирізняє мої дизайни від інших. Цього разу мені спали на думку більш індустріальні образи: будівлі, колони. У Джаліла теж було багато референсів. Це був літній дроп, тому я знала, що не робитиму черевиків.

Amina Muaddi для Fenty
Із чого складався Ваш мудборд?

У жовтні 2019-го ми з Джалілом одночасно опинилися в Лондоні й вирішили разом піти на артярмарок Frieze. Обидва були вражені цими величезними роботами Стерлінга Рубі, які супроводжувалися іншими роботами й безліччю колірних референсів, світлин і гобеленів митця Дідріка Бракенса. Джаліл побачив їх і відразу ж закохався.

Ви маєте музу? Може, працюючи над колекціями, уявляєте конкретну людину?

Коли я створюю колекцію для Fenty, то, звісно, думаю про Ріанну, оскільки результат має сподобатися насамперед їй. Але загалом я не думаю про конкретну людину, тому що вважаю, що кожна жінка може стати "жінкою Amina Muaddi" або "жінкою Fenty". Я не думаю, що жінкам має сподобатися повністю вся колекція, але все-таки припускаю, що відповідна модель знайдеться для кожної.

Amina Muaddi для Fenty
Як розвиватиметься Ваша співпраця з Fenty далі?

Ми шукаємо можливість зробити колекцію із ширшим асортиментом.

Аміна Муадді
Як мають почуватися дівчата, які носять взуття Amina Muaddi, а точніше пари, які Ви розробили для Fenty?

Мені хочеться, щоб дівчата почувалися набагато впевненішими, гарними й жіночними. Щоб вони зрозуміли, що готові перевернути світ і подолати всі свої страхи.

Чи запам’яталися якісь особливі моменти під час створення цієї колекції?

Кумедних моментів було багато, але я не можу розповісти про всі, тому що ми з Джалілем близькі друзі й просто постійно жартуємо. Ріанна дуже тепло вітала найрізноманітніші ідеї — це те, що вразило мене найбільше. Вона готова пробувати щось нове й не боїться іти на ризики. РіРі приміряє кожну річ і тестує її на собі — здорово бачити, що їй не все одно, як ви почуватиметеся в одязі її бренду.

Amina Muaddi для Fenty

Розповім про один з найсмішніших моментів. Я намагалася вмовити Ріанну зробити сандалі на підборах у зеленому кольорі, взяла ескіз і просто почала його зафарбовувати. А Ріанна така: "Вау, та вона на куражі й зараз розмалює цю туфлю під три чорти!" Ми тоді дуже повеселилися.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.