До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Еді Сліман про модну індустрію та самого себе

Дизайнер Еді Сліман — один з головних бунтарів у світі моди. Він не боїться ризикувати, говорити, що думає й робити, що хоче. Саме він придумав вузькі костюми Dior Homme, заради яких Карл Лагерфельд схуд на 40 кілограмів. Потім на кілька років покинув створення одягу й присвятив себе фотографії, а також увесь рік жив в артрезиденції в Берліні. Потім як птах-фенікс повстав з попелу й очолив Saint Laurent, підняв обсяг продажу й популярність бренду в кілька разів і зі скандалом пішов. Сьогодні перед зухвалим Сліманом очолює французький модний Дім Celine. З нагоди 55-річчя дизайнера Vogue.ua згадує цитати дизайнера про моду й самого себе.

Еді Сліман
Мені зовсім нецікава швидка мода — люблю моду класу люкс. Я — фанат добре зшитого одягу з бездоганною посадкою, який не хочеться викинути через два місяці.
Мода й музика пов’язані для мене на генетичному рівні. Складно сказати, що мене надихає більше.
Еді Сліман
Девід Бові для мене найнахабніший хлопець у місті, а Мік Джаггер схожий на водія вантажівки.
Пристрасть до фотографії в мене з дитинства, коли батьки подарували мені на день народження камеру. Вона допомагає мені саморозкриватися — й мені здавалося, що тепер у мене є своя мова.
Саскія де Брау в рекламній кампанії SaintLaurentMenswear весна-літо 2013, фото — Еді Сліман
Я не боюся йти, адже знаю, що повернуся туди і тоді, коли це буде дійсно потрібно. Це допомагає не перегоріти й зберігати пристрасть до роботи.
Мода — це абсолютно ірраціональне явище. І мені це подобається.
Карл Лагерфельд і Еді Сліман
Я не хочу пояснювати іншим, чому саме такі штани я створив і яке підґрунтя ховається за тим, що вони вкорочені або широкі. Мені просто так захотілося в ту хвилину.
Моє ім’я ніколи не прикрашатиме назву окремого бренду — мені це не потрібно.
ЕдіСліман

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.