До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про Меган Маркл, кохану принца Гаррі

Кілька днів тому Меган Маркл і принц Гаррі вперше з'явилися на публіці рука в руку, тим самим підтвердивши свої відносини, офіційно про які Кенсінгтонський палац оголосив в листопаді 2016-го. Влітку цього року з'явилася інформація, що пропозиція руки і серця вже не за горами. Vogue.ua вирішив розібратися, що собою являє потенційна принцеса.

Сім'я

Меган Маркл народилася 4 серпня 1981 року в Лос-Анджелесі і на даний момент їй 36 років. Батько Меган, Том Маркл має англійське, ірландське та німецьке коріння, а мати Доріа Редлан – афроамериканське. Якщо вони з Гаррі одружаться, це буде перший випадок змішаного шлюбу в історії королівської сім'ї.

Реклама
Коріння

Цей день народження вона святкувала вже разом з принцом Гаррі в Африці, в Ботсвані. Для Гаррі Ботсвана – все одно, що другий дім: він поїхав туди з братом і батьком після смерті матері, принцеси Діани, щоб оговтатися від трагедії. "Це єдине місце, де я можу розслабитися і по-справжньому бути собою", – розповідав Гаррі. Меган з континентом пов'язує африканське коріння по матері і благодійна робота. У 2016 році вона їздила в Руанду в якості посла організації HeForShe, що відстоює права жінок.

Про обручку

Принц замовив у королівського ювеліра Гаррі Коллінза обручку. Його виготовляють з вінтажного браслета, який належав його матері, принцесі Діана. Перстень з платини зі смарагдами буде коштувати 100 тисяч фунтів стерлінгів.

Знайомство з королевою

Кейт Міддлтон знадобилося п'ять років, щоб її представили королеві, Меган пройшла цей шлях за прискореною програмою, всього за півтора року стосунків з Гаррі вона познайомилася з ЇЇ Величністю. Знайомство відбулося третього Вересня відразу після їхньої подорожі з принцом по Африці. Принц відвіз свою кохану в літню резиденцію королеви в Шотландії – в замок Балморал. Там же, як повідомляють різні джерела, принц зробив пропозицію Меган. До речі, з Кейт потенційна принцеса також вже знайома. Через два місяці зустрічей Гаррі познайомив свою дівчину з герцогинею Кетрін і принцом Вільямом. Це сталося після дня народження герцогині і Меган вручила їй подарунок – щоденник в шкіряній палітурці, а також, як повідомляють інсайдери, швидко знайшла з нею спільну мову.

Перший шлюб

Меган вже була заміжня за продюсером Тревором Енгельсоном. У 2014 році Маркл розлучилася з Енгельсоном, після десяти років відносин і трьох років шлюбу. На питання, що думає про це Єлизавета II, відповіла Саллі Беделл Сміт, біограф королеви, принцеси Діани і принца Чарльза: "Королева дуже толерантна. Коли Вільям представив Кейт Міддлтон як свою наречену, вона не звернула уваги на те, що Кейт – з середнього класу. Важливо, що вона гідна дівчина і любить Вільяма. Думаю, Гаррі і Меган чекає та ж реакція".

Освіта та кар'єра

Випускниця Північно-Західного університету за спеціальністю "Театр і міжнародні відносини", Меган працювала в американському посольстві в Буенос-Айресі. Популярність прийшла до неї в тридцятирічному віці завдяки американському серіалу "Форс-мажори" (Suits, 2011). На кінопроби вона поїхала в топі, джинсах і на високих підборах, але по дорозі передумала і кинулася до найближчого H&M. Купила без примірки перше ж чорне строге плаття і отримала роль. Також Меган відзначилася в серіалах "C.S.I.: Місце злочину Маямі" (CSI: Miami) і "90210: Нове покоління" (90210) та кількох фільмах.

Кадр з серіалу "Форс-мажори"
Громадська діяльність

Меган працювала в американському посольстві в Буенос-Айресі, де займалася каліграфією і є послом благодійних організацій World Vision Canada і "ООН-Жінки". Вона бере активну участь в кампанії Емми Вотсон HeForShe за рівність статей.

У вільний час

У Меган дві собаки – Богарт і Гай, яких вона взяла з притулку. У вільний час вона займається йогою, катається в машині з Боббі Браун, ходить на покази до Серени Вільямс, до її порад прислухається прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Читайте також:

Чому герцоги Кембриджські ніколи не житимуть в Букінгемському палаці

Мамина донька: стиль Кайї Гербер

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.