До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Без купюр: фотографи, які показують усю правду війни в Україні

Війна України проти російських загарбників триває – ми захищаємо свою землю і нам нікуди йти. Кожен українець тут і зараз боронить свою землю як може, а весь світ захоплено спостерігає за цією самовідданою боротьбою. Повноцінно висвітлювати всі події допомагає армія фотожурналістів, які їдуть у найгарячіші точки, щоб показати всю правду. У цьому матеріалі ми зібрали сторінки фотографів – українських і міжнародних, на яких радимо підписатися, щоб отримувати інформацію з перших рук.

Фото: @sergi_mykhalchuk
Євген Малолєтка

Світлини українського фотографа-документаліста Євгена Малолєтки вже два тижні змушують увесь світ не просто стрепенутися, а на власні очі побачити всі страхіття, що відбуваються в Маріуполі. З перших днів війни він перебуває в одній з найгарячіших точок, фіксуючи всі злочини РФ – від людей, що ховаються від обстрілів, до бомбардування дитячої лікарні та пологового будинку.

Реклама
Крістофер Очіконе

Крістофер Очіконе з 2014 року проживає в Україні та впродовж усіх цих років висвітлює життя найрізноманітніших українців, особливо фокусуючись на соціальних і військових аспектах. Активно він висвітлює і напад Росії на Україну, а його знімки публікує всесвітньо відоме видання The Wall Street Journal. Саме Крістофер закарбував, як дівчина Настя з Ірпеня рятує собак-інвалідів, а волонтери під обстрілами привозять людям їжу.

Сергій Михальчук

Ім’я оператора Сергія Михальчука знайоме багатьом українцям – саме він зняв такі важливі для українського кінематографа стрічки, як "Поводир", "Мамай" і "Параджанов". Він також підіймався за нагородами на кінофестивалях у Сан-Себастьяні та Берліні, а тепер продовжує свою роботу вже на війні. У себе в Instagram він ділиться зворушливими кадрами евакуації з Ірпеня, показує наслідки обстрілу київської телевежі та спалені автомобілі на вулицях столиці. Також Михальчук знімає дуже чесні та справжні портрети українських військових.

Салван Джордж

Фотожурналіст Салван Джордж знімає для The Washington Post і за два тижні російсько-української війни встиг побувати в кількох містах. Наразі він перебуває в Одесі й документує, як наша південна столиця готується протистояти ворогові.

Мстислав Чернов

Мстислав Чернов – ще один військовий фотожурналіст, який нині перебуває в Маріуполі. Його світлини без купюр демонструють, як російські війська тут і зараз нищать це прекрасне місто на узбережжі Азовського моря. Завдяки роботам Чернова, який знімає для Associated Press, про ці страхіття дізнається і весь інший світ.

Ліндсі Оддаріо

Фотографка Ліндсі Оддаріо, лауреатка Пулітцерівської премії, теж нині перебуває в Україні. Завдяки її знімкам про війну в Україні дізнаються мільйони читачів The New York Times.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.