До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 сучасних трендів, які започаткувала принцеса Діана

Принцесу Діану завжди вважали іконою стилю. Особливо пам’ятний модний період у її житті був наприкінці 1980-х — початку 1990-х. Леді Ді виходила в люди у велосипедках, стала еталоном стилю нормкор, засовуючи джинси в чоботи; не боялася яскравих кольорів і принтів, завжди любила оригінальні деталі. Як не дивно, саме вона започаткувала чимало трендів, які досі не втрачають актуальності.

Спорт-шик

Навіть коли Діана йшла на тренування, вона залишалася втіленням шику. Сучасні трендсетери й модні інфлюенсери запозичили цей прийом і почали носити велосипедки й світшоти, як це колись робила Діана.

Реклама
Нормкор

Принцеса Діана створювала незвичайні повсякденні образи задовго до того, як виник стиль нормкор. У гардеробі леді Ді бейсболки протистояли чарівним капелюшкам, які їй доводилося носити на королівських заходах. Після розставання з принцом Чарльзом особистий стиль Діани став дуже невимушеним, за що його полюбили ще більше.

Горошок

Діана регулярно експериментувала з безліччю буйних принтів, але був один візерунок, який їй особливо подобався — горошок. Одного разу вона навіть підібрала шкарпетки до щиколотки в горошок, які доповнювали її спідницю з ідентичним принтом.

Party Pants

Діана вибрала яскраво-рожеві штани в картатий візерунок, щоб позувати для королівського портрета на східцях Гайгроув. Сьогодні їх називають party pants ("штани для вечірок") — вони стали особливо популярними торік. Miu Miu представила майже ідентичну картату пару червоного кольору, а Gucci — дуже схожі в колекції весна-літо 2022 року.

Комірці всіх типів

Діана завжди експериментувала з комірцями й носила їх як різних стилів, так і розмірів. Нині топи з комірцями в стилі леді Ді або навіть окремі комірці можна легко знайти на різних майданчиках або побачити їх на модницях у всьому світі. Однак не забуваймо, що саме принцеса Діана носила їх краще за всіх.

Морський шик

Діана підкреслювала морські деталі в тонкій, стриманій манері — як того разу, коли вона була вдягнена в милий темно-синій джемпер Roland Klein у морському стилі й легку плісовану спідницю. До слова, впродовж того самого десятиліття Жан-Поль Готьє культивував свою легендарну морську естетику й зробив тільник знаковою річчю власного однойменного бренду.

Структуровані блейзери

Яскраві структуровані блейзери були основою гардероба Діани. Вона любила моделі зі шпичастими вилогами, які додавали її елегантним образам більшої впевненості та сили.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.