До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Всесвіт Balmain і не тільки: 5 фактів про Олів'є Рустена

13 вересня дизайнер Олів'є Рустен відзначає свій день народження – йому виповнюється 37 років. Відомим на весь світ Рустен став 2011-го у віці 25 років, коли обійняв посаду креативного директора старовинного французького бренду Balmain. Юний і амбітний Рустен виправдав надії відданих шанувальників бренду і зараз є одним з найбільш затребуваних дизайнерів. У його послужному списку є сотні рекламних кампаній, відродження колекції Haute Couture, успішні колаборації та понад 8 мільйонів читачів в Instagram. Крім того, Олів'є Рустена можна назвати справжнім self-made. Vogue.ua зібрав 5 причин, чому ми любимо дизайнера.

Олів'є Рустен і моделі, підготовка до шоу Balmain Couture весна-літо 2019
Зробив себе сам

Олів'є Рустен – прийомна дитина. Коли йому був рік, молода заможна пара взяла його до себе в сім'ю. Батьки хотіли, аби Рустен присвятив себе математиці і не підтримували його захоплення модою. Тим не менш, це не завадило амбітному юнакові зробити успішну кар'єру в модному бізнесі. 25-річний Рустен став наймолодшим дизайнером з часу Іва Сен-Лорана, який став на чолі старовинного модного Дому. Так, 2011 року дизайнер змінив на посту свого колишнього шефа Крістофа Декарнена, якого через нервовий зрив екстрено відправили на лікування. З тих пір кар'єра Олів'є пішла в гору.

Реклама
Олів'є Рустен

"Спочатку я був дитиною у Balmain, а тепер Balmain – моя дитина. Я відчуваю, що моє життя схоже на парадокс моди: я усиновлений, я прийшов з дитячого будинку, і я хочу показати людям, що мрії можуть збуватися, мені хочеться показати приклад і сказати, що якщо ви вірите в себе і ви вірите в мрію, то все може статися", – каже Рустен.

Олів'є Рустен
Ефектні рекламні кампанії

З приходом Олів'є Рустена на пост креативного директора Balmain, рекламні кампанії бренду заграли новими барвами. Так, у рекламному кампейні Pre-Fall 2018 взяли участь віртуальні моделі, а для зйомки весна-літо 2019 Олів'є вибрав провокаційний образ, обличчям якого стала супермодель Кара Делевінь. Кілька років тому дизайнер запросив легендарних моделей епохи 1990-х. Наомі Кемпбелл, Сінді Кроуфорд і Клаудія Шиффер позували на чорно-білих знімках, уособлюючи модну спадщину Дому Balmain. Тим часом, у рекламній кампанії осінь-зима 2015/2016 Олів'є Рустен оспівав родинні зв'язки, тому запросив для зйомки відомих сестер-моделей: Беллу і Джіджі Хадід, Джоан і Еріку Смоллс, а також Кендалл і Кайлі Дженнер.

<b>рекламные кампании ОР</b>

Колаборації

Чимало успішних колаборацій стали справою рук талановитого дизайнера Олів'є Рустена. 2015 року він виступив за демократизацію моди та уклав співпрацю на випуск капсульної колекції з H&M. Колекція мала неймовірний успіх і була розкуплена за лічені години. 2018 року Balmain оголосили про запуск спільної колекції з Бейонсе – лінія складалася з трьох одиниць, які співачка продемонструвала під час свого турне. Серед відомих колаборацій бренду – лінія спідньої білизни Victoria's Secret x Balmain, костюми для балету "Відродження" паризького хореографа Себастьяна Берто і костюми для турне Бьорк.

<b>collabs ОР</b>

Армія моделей

Якщо у часи П'єра Бальмена до А-списку клієнтів бренду входили королева Швеції, Софі Лорен, Марлен Дітріх і Бріжит Бардо, то зараз армію клієнтів Balmain очолюють Ріанна, Кім Кардаш'ян, Дженніфер Лопес, Джіджі Хадід і Кендалл Дженнер. А 2015-го на червоній доріжці музичної церемонії Billboard Awards стався справжній фурор – практично всі супермоделі одягнули сукні та комбінезони Balmain. Дизайнер оточує себе впливовими друзями, які можуть змінити цей світ. "Я хочу безпосередньо брати участь у своєму часі, і коли я познайомився з Кім, то відразу зрозумів, що вона змінить світ", – розповідає Рустен.

<b>армия моделей ОР</b>

Відродження колекції Haute Couture

Через 16 років колекція Haute Couture Balmain відродилася. У січні на Тижні високої моди в Парижі Рустен представив свою дебютну колекцію от-кутюр весна-літо 2019, в якій він оспівав архівні коду модного Будинку часів П'єра Бальмена і поєднав їх з футуристичними сучасними деталями. Це був великий і відповідальний крок, який зважився зробити дизайнер.

<b>рустен Haute couture</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.