До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 цитат Енні Лейбовіц про мистецтво фотографії

Енні Лейбовіц є однією з найвідоміших живих фотографів у світі. За свою кар'єру вона зняла безліч легендарних людей: від Анджеліни Джолі до Барака Обами і королеви Єлизавети II. Відома як інтимними портретами, так і епічними ансамблями, Лейбовіц часто постає в ролі новаторки, а її роботи неможливо переплутати з іншими. 2 жовтня Енні виповнюється 74 роки, а Vogue.ua згадує 10 висловлювань фотографині про її улюблену справу.

  • Моя робота виявилася моїм найбільшим романом у житті.
  • Щоб робити бездоганні світлини, мені треба бути "в темі", опинитися всередині ситуації, вона повинна мене оточувати. Найкращі фото – це завжди про те, що оточує саме тебе, коли ти сама теж частина цього.
  • Коли я роблю кадр, то запам'ятовую лише 10% того, що бачу.
  • Камера змушує вас забути про вашу присутність. Не те, що ви ховаєтеся, але ви забуваєте – так сильно ви вдивляєтеся.
  • У моїх фотографіях ви можете побачити, що я не боялася закохатися в цих людей.
  • Коли я знімаю кадр, мені хочеться, щоб зупинені миті тривали!
  • Якщо ви хочете стати фотографом, перестаньте вважати, що це мертве мистецтво, бо всі зараз щось фотографують! Адже це зовсім інший жанр фотозйомки — тут ви маєте думати, дбати про подання робіт і редагування знятого матеріалу. Ви маєте думати про те, що ви робите, і що намагаєтеся сказати.
  • Фотографія — це як дитина, яку потрібно постійно годувати. Їй потрібно читати, слід піклуватися про неї. Мені доводилося плекати свою роботу різними способами. Одна з причин, чому я пішла в Vanity Fair, полягала в тому, що я знала: у мене буде ширше коло об'єктів: письменники, танцюристи, художники і музиканти всіх мастей. І я хотіла дізнатися про гламур. Я захоплююся роботами таких фотографів, як Бітон, Пенн і Аведон, так само, як і шанованих фотографів, як-от Роберт Франк. Але я мала знайти власний спосіб репортажу, я повинна була знайти власну форму гламуру.
  • Природа така могутня, така сильна. Охопити її суть нелегко — ваша робота перетворюється на танець зі світлом і погодою. Вона змушує зануритися в себе.
  • Я мільйон разів казала, що найкраще, що може зробити молодий фотограф, це залишатися поруч з домом. Почніть з ваших друзів і сім'ї, людей, які терпітимуть вас. Дізнайтеся, що таке близькість з роботою, з предметом. Виміряйте різницю між цим і роботою з кимось, про кого ви не так багато знаєте. Звичайно, є багато хороших фотографій, які не мають нічого спільного з тим, щоб перебувати поруч з будинком, і я думаю, що насправді кажу, що ви маєте фотографувати те, що щось означає для вас.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.