До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Яке вбрання вибирали гості балу Met Gala 2022

2 травня в Нью-Йорку відбулося відкриття одного з найважливіших заходів у світі моди – виставки Інституту костюма в музеї Метрополітен, яка цього року називалася Gilded Glamor і була присвячена розвитку американської моди в період 1870–1890-х. Гості дуже по-різному зрозуміли цей дрес-код – хтось зробив ставку на напівпрозорі сукні, хтось більше надихнувся епохою 1920-х з пір’ям та довжиною міні, а хтось таки спробував мати сучасний вигляд у корсетах та торнюрах. Ми вирізнили ключові тенденції на червоній доріжці цього року.

Сара Джессіка Паркер
Позолочене століття

Золотий передбачувано став однією з головних тенденцій цьогорічного балу. Один із найбільш обговорюваних образів на червоній доріжці представила Кім Кардаш’ян, яка повторила легендарний образ Мерилін Монро. Навіть колір волосся в магічний спосіб змінився в брюнетки Кім. Також ставку на золото в різних варіаціях цього вечора зробили Карді Бі та Амбер Валетта.

Реклама
Кім Кардаш’ян
Амбер Валетта
Карді Бі
Мінімально

Мінімалізм – не те слово, яке може спасти на думку в разі цитуванні стилів XIX століття, але сучасним модницям все до снаги. Ставку на світлі відтінки без зайвого декорування зробили Гейлі Бібер, Алекса Чанг та Джуліанна Мур.

Алекса Чанг
Гейлі Бібер
Джуліана Мур
Кольори свободи

Кожен українець сьогодні скрізь помічає поєднання блакитного й жовтого відтінків, які вже в усьому світі символізують свободу та хоробрість її виборювати. Знайшли ми їх і на червоній доріжці Met Gala. Найефектніший вигляд у поєднанні жовтого й синього мала дизайнерка Донателла Версаче, яка навіть макіяж очей зробила в тон до основного вбрання.

Донателла Версаче
Меделін Петш
Хлоя Файнман
Королівський вихід

Один з найпопулярніших способів надати будь-якому вбранню флеру історичного костюма – це додати корсет або шлейф. Наприклад, Джиджі Гадід зуміла обидва ці елементи поєднати з латексом, а Блейк Лайвлі навіть знадобилася допомога, щоб довгий поділ її сукні мав ефектний вигляд на сходах.

Кендалл Дженнер
Блейк Лайвлі
Джиджі Гадід
У напівсвітлі

Напівпрозорі чорні сукні в найкращих традиціях будуарної моди цього сезону приміряли різні знаменитості – у когось вийшло за допомогою них підкреслити тендітність, а хтось, навпаки, мав надто зухвалий вигляд.

Ванесса Гадженс
Фібі Дайвенор
Карлі Клосс

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.