До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як ткані шуби-гуні опинилися на вулицях Нью-Йорка

"Найцікавіше речі, що натхненні етнічною культурою, розкриваються у зовсім незвичному контексті. Тому гуцульську шубу-гуню, ткану з овечої шерсті, ми вирішили зняти на моделі-початківцю з Південного Судану Aweng на вулицях Нью-Йорка – в максимально далекому від карпатських гір колориті", – розповідає засновниця Gunia_project Наталя Каменська. Разом з фотографом Оленою Шкодою вони створили фотопроект, присвячений "культурному космополітизму": велика кудлата шуба має гармонійний вигляд з вуличним графіті та арт-деко Крайслер Білдінг, кінематографічними будинками з зовнішніми пожежними драбинами та метро.

"Коли люди бачать цю шубу, то божеволіють. Особливо від того, що це не справжнє хутро, адже шубу ткали", – розповідає фотограф Олена Шкода. На додачу "романтика того, що це річ ручної роботи, і купання в гірській ріці", – додає Наталя (тканий матеріал купають у гірській ріці, аби надати міцності та водонепроникних властивостей матеріалу). На фоні одержимості американської індустрії ідеями свідомої моди на 100% етично й екологічно правильна шуба Gunia_project особливо резонує з нью-йоркськими декораціями.

Реклама

Модель: Aweng @ State mgmt

Фото: Shkoda Lena

Читайте також:

Капсульная коллекция шелковых хусток Gunia_project

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.