До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Innovation Stories: українські модниці приміряють нову колекцію H&M

H&M — шведський бренд, який багато уваги надає питанням сталого розвитку й відповідального споживання. Одна з останніх sustainable-ініціатив компанії — концепт Innovation Stories, у межах якого демонструються новітні розробки в галузі виробництва й матеріалів, а також активно підтримується прогрес у напрямі стійкої моди. Нова колекція Innovation Circular Design Story з 9 грудня буде представлена ​​в Україні, а ми попросили трьох героїнь Vogue — Аллу Барановську, Michelle Andrade і Lida Lee — приміряти найяскравіші образи колекції. Також дівчата розповіли нам про свій ідеальний новорічний образ і ставлення до sustainable.

Lida Lee, Алла Барановська, Michelle Andrade

"Разом з проєктом Innovation Stories ми виводимо наші експерименти на зовсім інший рівень, — розповідає нам Елла Соккорсі, концепт-дизайнерка H&M. — Дуже важливо бачити конкретний результат справді тривалих досліджень, а коли він такий ефектний і гарний, то вдвічі приємніше". Ці слова, до речі, свідчать про розв’язання однієї з головних проблем sustainable-руху — для більшості покупців екологічний чинник поки не є пріоритетним під час вибору одягу. Здебільшого спершу звертають увагу на дизайн, а відтак на ціну. В H&M же спробували знайти баланс у цьому трикутнику й на власному прикладі показати, що можна робити одяг, який хочеться носити і який не шкодить природі.

Реклама

Попри свою інноваційність і технологічність сама колекція стала втіленням запалу, любові та оптимізму. Створювали її у співпраці зі всесвітньо відомим стилістом Ібом Камарою, який зумів поєднати разом сміливі силуети і яскраві кольори, несподівані деталі та незвичайні фактури. Розглядаючи мінісукні в найкращих традиціях 1980-х або розшите лелітками вбрання, складно уявити, що зроблене воно з переробленого з PET-пляшок поліестеру або веганської шкіри, отриманої з виноградної шкірки, насіння й стебел, що залишилися в процесі виготовлення вина. Сьогодні багато хто каже: найкраще, що людство може зробити для природи, — не виробляти нового, а переробляти те, що вже маємо.

Lida Lee, Michelle Andrade й Алла Барановська

Крім зв’язку екології, технологій і моди в роботі H&M та Іба Камари червоною лінією в колекції простежується ще один важливий посил — кожна людина тут може вибрати те, що до душі саме їй. Колекція Innovation Circular Design Story містить як драматичні об’єми й маскулінні силуети, так і обтягувальні боді й обтислі мініспідниці, адже індивідуальність, як і sustainability серед головних цінностей нашого часу.

Алла Барановська

Про плани на Новий рік: Це буде перший Новий Рік, коли я ще не розумію, у чому його зустрічатиму. Знаю одне — це будуть відкриті босоніжки й легкі струмливі фактури. Цей рік вийшов дуже насиченим і навіть складним, тому мені хочеться чогось легкого й святкового.

Про ідеальний образ для вечірки: Я дуже уважна до деталей — якщо вечірка має дрес-код, то обов’язково його дотримуюся. У будь-яких інших випадках завжди орієнтуюся на внутрішні відчуття — мені має бути комфортно в одязі. Мені можуть запропонувати вдягнути наймоднішу сукню сезону, та якщо я її не відчуваю, то нічого хорошого з цього не вийде. Я щиро люблю чорний колір, макіяж з акцентом на очі й зручне взуття, навіть якщо воно буде на високих підборах.

Про важливість састейнбл у нашому житті: Дуже круто, що великі бренди задають тон і дедалі частіше випускають састейнбл-колекції. Маємо терміново почати думати про довкілля, а лідери ринку просто зобов’язані переформувати свої виробництва, адже проблема надлишку речей на планеті очевидна. Я розумію, що миттєво всю систему перебудувати складно, але головне зробити перший крок — вчора ми переробляли тільки пластикові пляшки, а сьогодні на інноваційні тканини перетворюється навіть пластикове паковання й килимове волокно, що інакше могли б опинитися на звалищі.

Про образи з колекції Innovation Circular Design Story: Коли я вперше побачила колекцію, то просто не знала, що вибрати — хотілося приміряти абсолютно все. Після довгих роздумів усе ж зупинилася на двох контрастних образах — костюмі в піжамному стилі зі складною фактурою та чорній обтислій сукні з відкритою спиною. Для мене вони найкраща ілюстрація моїх вічних почуттів наприкінці напруженого грудня, коли в новорічну ніч хочеться одночасно сяяти на найвеселішій вечірці в місті й водночас залишитися вдома в колі близьких.

Lida Lee

Про ідеальний образ для вечірки: Якщо говорити про ідеальний образ для вечірки, то для мене це, звісно, стилістика фільму "Великий Гетсбі". У цій естетиці я обожнюю все — від розкішної довгої сукні до суконь з торочками й цікавого головного аксесуара та взуття на тонких шпильках, що ідеально підкреслює й доповнює образ. Обов’язкова й червона помада в сумочці та усмішка на обличчі. Вуаля! Образ складено!

Про новорічний образ: Кожен мій Новий рік починається зі справи, яку я так сильно люблю, адже кажуть, що як зустрінеш — так і проведеш. І цей рік не виняток! Ми святкуватимемо його на сцені, з улюбленою командою, у гарному місці та з хорошою музикою. Скажу чесно, ідей щодо новорічного образу багато й усі вони абсолютно різні, адже під час вибору одягу я почуваюся максимально дівчиною й часто піддаюся емоціям. Але думаю, що ближче до 31 числа я точно відчую, у якому ж конкретно образі захочу бути в новорічну ніч.

Про важливість састейнбл у нашому житті: Вибираючи одяг, головне састейнбл-правило, якого я дотримуюся, — більш екологічні матеріали й відсутність натурального хутра. Водночас я абсолютно захоплена технологічним процесом, який допомагає робити одяг з того, що вже є, тож не треба витрачати ресурси планети на виробництво чергової пари джинсів.

Про улюблений образ з колекції Innovation Circular Design Story: Я просто в захваті від білосніжної брючної двійки, у якій маскулінність і жіночність створюють ідеальний баланс. Мені подобаються речі, які грають напівнатяками й дають простір для фантазії, а жакет з акцентом на спині саме з таких.

Michelle Andrade

Про плани на Новий рік: Зовсім скоро я їду на знімання шоу "Орел і Решка", тому всі думки зараз тільки про це. Питання про новорічні плани залишається відкритим, але я готова до будь-яких сценаріїв! На Новий рік люблю гарно вбиратися й дозволяю собі мати такий вигляд, якого не маю у звичайному житті. Це може бути гарна ошатна сукня або крайність — затишний, але ефектний костюм-піжама.

Про ідеальний образ для вечірки: Залежить від формату й стилю, але найчастіше штани з високою талією і кроп-топ — мій ідеальний варіант! Якщо ситуація дає змогу, виберу кросівки, наприклад, якісь круті Jordan. І завжди доповнюю образ цікавими аксесуарами. Плюс — розпущене волосся, щоб максимально природно почуватися в танці. Це ж вечірка! До речі, я обожнюю тематичні вечірки, коли треба попоміркувати над образом.

Про важливість састейнбл у нашому житті: Давати речам друге життя набагато цінніше, ніж просто викидати їх, замінюючи купою нових. Навіть масмаркет став про це замислюватися й говорити відкрито. Нещодавно я була у Швеції, звідки родом бренд H&M, так у них усвідомлене споживання на якомусь національному рівні. Для шведів звичніше й зрозуміліше купити річ у секонд-генді, ніж у супердорогому бутику. Мені подобається такий підхід. Я особисто поки не на такому високому рівні усвідомленості під час купівлі одягу, але на шляху до цього. Намагаюся менше купувати, більше — поєднувати вже наявні речі між собою. Розбираючи гардероб, те, що вже не носитиму, передаровую подружкам або віддаю тому, хто цього потребує найбільше. За останні пів року я побувала в багатьох розвинених європейських країнах, де sustainable — частина культури, і це той підхід, про який нам усім час задуматися, щоб зберегти нашу планету.

Про улюблений образ із колекції Innovation Circular Design Story: Як я вже казала раніше, тепер я чимало часу витрачаю на пошук різних комбінацій з уже наявних речей, щоб купувати менше. Саме тому мені сподобався білий жакет з вирізом на спині, який можна носити і з джинсами, і як сукню. У зніманні ми приміряли його з колготками в гороховий принт і результат вийшов класним.

Представлена ​​колекція буде з 9 грудня в ТЦ RIVER MALL (Київ, Дніпровська набережна, 12).

Над проєктом працювали:

Відео: Slava Davydov

Фото: Lolita Sharun

Гафер: Den Belikov

Освітлювач: Aleksander Korzh

Стиль: Iryna Polieshchuk @LABOHEEME

Зачіски: Yevgeniya Kozlova, Danyl Ruzhnitskiy

Макіяж: Yevgeniya Kozlova, Svetlana Kanarskaya

Сет-дизайн: Tanya Kantemirova, @COMILFO Decor

Продюсер: Marina Sandugey-Shyshkina

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.