До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Gucci покидає Тиждень моди в Мілані

Криза, спровокована пандемією COVID-19, стала тривожним дзвінком для індустрії моди й змінила думку багатьох дизайнерів про виробництво одягу, Тижні моди й навіть, здавалося б, непорушні традиції сезонності. Унаслідок великий модний лейбл класу люкс Gucci оголосив, що покидає розклад Тижня моди.

Gucci осень-зима 2020/2021Gucci осінь-зима 2020/2021

Тепер бренд показуватиме свої лінії тільки двічі на рік. "Я відмовлюся від зношеного ритуалу сезонності й шоу, щоб відкрити нову каденцію, близьку до мого виразного меседжу", — повідомив креативний директор Gucci Алессандро Мікеле в Instagram-акаунті бренду.

Реклама
Gucci Menswear осень-зима 2020/2021Gucci Menswear осінь-зима 2020/2021

"Ми зустрічатимемося лише двічі на рік, щоб поділитися етапами нової історії, — написав Мекель. — Я хотів би відмовитися від атрибутики лейтмотивів, що колонізували наш колишній світ: Resort, Pre-Fall, весна-літо, осінь-зима. Я думаю, це застарілі слова, що втратили свою цінність. Ярлики безликого дискурсу, який втратив сенс".

У квітні про рішення покинути розклад Тижня моди в Парижі повідомив і французький модний дім Saint Laurent. Бренд заявив, що точно не дотримуватиме фіксованого календаря до кінця року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.