До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Фольклорні танці: нова колекція хустин Gunia Project

Під час підготовки нової колекції шовкових хусток творці Gunia Project зайнялися дослідженням подій 120-річної давності і надихнулися циклом робіт Едгара Деґа 1899 року.

Відомі всьому світу "Російські танцівниці" – чудовий зразок імпресіонізму та історичного казусу, так само добре відомого мистецтвознавцям: на полотнах зображені українські артистки.

Реклама

Виконавиці фольклорних танців поповнили галерею танцівниць Деґа, якими він захоплювався з художніх причин у бажанні "зобразити чудові тканини і схопити рухи". Художник вважав, що в "Російських танцівницях" він зобразив "оргію кольору".

У новій колекції шовкових хустин Gunia Project використали технічні рішення художника. Силуети танцівниць він писав вугіллям, самі роботи – пастеллю. Чотири варіанти принта Gunia Project – це вибірка з насиченої палітри Деґа, по якій йде біла лінія, що нагадує малюнок крейдою.

"Нас дуже надихнула ця історія. У ній є все, що ми любимо. Це артистичний потенціал народної культури, який ми інтерпретуємо в наших колекціях. Історія, яку цікаво знайти і "розповісти", але доступною нам візуальною мовою. І, звичайно, спокуса участі у відновленні історичної правди. Фактів ми не змінимо, але вказати на факт апроприації ми можемо", – вважають Наталя Каменська та Марія Гаврилюк.

Серія хустин виходить з шовку, в одному розмірі 100х100, і запропонована для багаторазового використання як аксесуар і панно для інтер'єру.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.