До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Вірджині Віар показала свою першу колекцію Chanel Metiers d'Art

Креативна директорка Chanel, Вірджині Віар назвала 18-е шоу Metiers d'Art на честь легендарної вулиці Paris-31 rue Cambon, де Коко Шанель вперше відкрила магазин 1910 року, і де вона створила свою модну імперію, яку розмістила у шістьох будівлях XVIII століття з легендарними салонами високої моди.

У Гран-Пале Вірджині Віар відтворила квартиру Коко з усіма деталями: від кришталевих ламп і золота до знаменитих дзеркальних сходів (якими колись дефілювали моделі Шанель, і де сама вона шпигувала за реакцією клієнтів). Що стосується колекції, то Віар описала її як "суміш Карла і Шанель".

Реклама

Колосся пшениці із золотистих снопів, які Шанель зберігала для удачі, вишили на тонких чорних тюлевих кардиганах, одягнутих на вузькі чорні штани з крепу, і на короткій вечірній сукні, прикрашеній перловими мотузками.

Колекції Metiers d'Art демонструють дивовижну роботу професіоналів індустрії моди: вишивальниць, майстрів з виготовлення пір'я і штучних квітів, ремісників, виробників взуття. Віар, яка десятиліттями керувала студією Chanel при Лагерфельді, добре знає, на що здатні ці ательє.

Погляньте на твідові костюми з поділами, які мають вигляд бахроми, хоч насправді це пір'я, болеро з візерунком у вигляді культових камелій Шанель, або піджак, перетворений на тонкий коц. Вірджині використала майстерність робітників ательє для прикрашення одягу, який відображає креатив Лагерфельда, але володіє невимушеною легкістю, яка ближча за духом самій Габріель Шанель. Тому Віар уникає яскравих силуетів, вивертів і запаморочливої новизни свого попередника, замість цього зосереджується на нескладному, зручному для клієнта одязі, що має позачасову привабливість.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.