До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гра контрастів: колекція Chanel Cruise 2021

Саме з думки про Жана Кокто дизайнерка Віржині Віар почала працювати над колекцією Chanel Cruise 2021. "Габрієль Шанель була близька з Кокто, а мені подобається фільм „Заповіт Орфея", — розповідає Віар. — Зокрема, я дуже люблю чудову сцену, коли чоловік з головою чорного коня спускається в "Кар’єр-де-Люм’єр" і його силует чітко відбивається на тлі білих стін".

Саме там, у "Кар’єрі-де-Люм’єрі", у комуні Ле-Бо-де-Прованс, креативна директорка Chanel представила нове, дуже графічне шоу. За допомогою локації Віар хотіла передати простоту, точність і поезію фільму Кокто, що лягли в основу чистої колекції з переважанням двох відтінків — яскравого білого й глибокого чорного.

Реклама

Кожна модель колекції вловлює й відбиває світло, що його так люблять Кокто і Шанель. Лінійка Cruise сповнена контрастів: між сяйливою білиною довгої сукні-сорочки й чорнотою накидок з макраме, між білим твідовим жакетом, розшитим талісманами на удачу, і чорною сукнею з оксамиту та шкіри. Повторюючи сучасність фільму Кокто, Віар також додала в колекцію рок-настрою у вигляді шкіряних торочок, намист і леліток, футболки з фотопринтом моделі Лоли Нікон, схожої на рок-зірку, твідового костюма, обшитого косами, і загострених срібних "Мері Джейн".

Одним з джерел натхнення для колекції також стала відреставрована квартира Габрієль Шанель на вулиці Камбон, 31 і її скарби. Наприклад, зображення з улюбленого бестіарія Коко в симбіозі з іншими символами бренду перетворилися в принти на довгій сукні з рожево-бежевого й чорного крепу. Зрештою, Віар акцентує на тому, що саме Шанель та її життя, сповнене таких екстраординарних персонажів, як і вона сама, стають головними натхненниками для модного Дому.

Переглянути всю колекцію Chanel Cruise 2021.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.