До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Вам лист: як купувати коштовності в інтернеті

Ще п'ять років тому уявити собі, що можна буде купувати прикраси з дорогоцінними каменями за ціною вище середнього в інтернеті, було неможливо. Особливо, якщо покупка здійснюється не через офіційний сайт ювелірного Будинку, а через гігантський онлайн-магазин. Проте, кількість прикрас з діамантами, сапфірами і смарагдами збільшується на таких майданчиках місяць від місяця і витратити на одну прикрасу в інтернеті від двадцяти тисяч доларів – вже звичайна справа.

Кольє Irene Neuwirth, турмаліни, опали, танзаніти, сапфіри, рожеве і біле золото, ціна $318,040 (modaoperandi.com)

Дебора Нікодемус, СЕО онлайн-ритейлера Moda Operandi: "У якийсь момент стало зрозуміло, що наші клієнти шукають прикраси, які відповідають і нашим уявленням про ювелірні вироби. Вони хотіли, щоби ми запропонували кращі в світі прикраси легендарних Будинків, а також мали можливість доступу до нових брендів, тому ми і надали платформу для цього. В результаті онлайн виявився вельми потужним каналом для покупки предметів розкоші в усіх категоріях. Для нас і наших клієнтів все зводиться до довіри, яку ми вже заробили. Наші клієнти знають, що незалежно від того, що ми показуємо, це дійсно кращі предмети".

Реклама
Сережки Nina Runsdorf, біле золото, діаманти і рожеві опали, ціна $13,500, (modaoperandi.com)

Останнім часом на онлайн-ритейлери на кшталт Modaoperandi, Net-a-Porter і Mr Porter все частіше виходять і великі ювелірні бренди. Так, наприклад, 12 вересня 2017 року на Mr Porter були представлені годинники і ювелірні вироби Будинку Piaget зі знаковими колекціями Altiplano, Piaget Polo і Possession. Серед іншого, чотири моделі годинника з колекції Altiplano (однієї з найвідоміших) з ультратонкими механізмами і корпусами з білого золота, а також два браслета з колекції ювелірних виробів Possession в білому золоті з діамантами. Хоча і до цього запуску в сайту був цілком пристойний "ювелірний" список, в якому представлені Tiffany & Co., Stephen Webster, Boucheron, Repossi, Pomellato, Loree Rodkin, Chopard і Buccellati.

Часы Piaget, белое золото и бриллианты, цена £10,830 (net-a-porter.com)
Каблучка Boucheron, жовте, рожеве, біле золото і діаманти, ціна £7,550, (net-a-porter.com)

Якщо брати до уваги тільки перевірені сайти, то ризики покупки прикрас в інтернеті зводяться в підсумку до мінімуму, так як ритейлери відбирають коштовності і бренди з особливою ретельністю, адже ніщо так не "підмочить" репутацію, як неякісний товар. Крім того, прикраси з дорогоцінними каменями, як правило, забезпечені відповідними сертифікатами, найчастіше – AGS або GIA. Деякі інтернет-магазини пропонують свої сертифікати або сертифікати з інших лабораторій. А в характеристиках на сайті, крім красивого опису, завжди можна побачити точну вагу і каратність каменів. Якщо є сумніви в обраному товарі, то в онлайн-ритейлерів, як і в реальних, завжди є в доступі консультанти, які відповідають за конкретний розділ, в даному випадку Fine Jewelry.

Кольє Yeprem, біле золото й діаманти, ціна $84,000 (modaoperandi.com)

До плюсів онлайн-шопінгу можна віднести величезний вибір, з яким не можуть змагатися навіть найбільші універмаги, а також майже виключити ймовірність спонтанної покупки. Сидячи перед екраном монітора, як правило, покупці більш вдумливо відправляють товар в "кошик". На деяких сайтах також є функція "депозит", що також позитивно впливає на ретельність вибору. У цьому випадку клієнт повинен сплатити 50% відразу і тільки після цього замовлення надходить безпосередньо до дизайнера. До моменту відправки прикраси, товар вже повинен бути сплачений повністю. Досвідчені продавці радять страхувати свої покупки вартістю від 4 тисяч доларів додатково, на повну вартість, так як казуси з доставкою є не тільки в нашій в країні. Про політику повернення краще уточнити відразу в кожному конкретному магазині. Як правило, це займає до 30 днів.

До плюсів сучасного онлайн-шопінгу можна віднести і те, що сьогодні більшість ритейлерів гарантують, що вся особиста інформація, яку ви надаєте для оплати або навіть реєстрації, автоматично зашифрована.

Сережки Yeprem, біле золото й діаманти, ціна $47,000 (modaoperandi.com)

Те, що попит на покупку прикрас в інтернеті зростає стабільно, ілюструє кількість запитів в Google. Так, на запит "jewellery buy online" миттєво випадає 117 мільйонів запитів, а на "jewelry online" вже 122 мільйони. "Наші клієнти живуть по всьому світу, проте зараз ми спостерігаємо значне збільшення покупок дорогих ювелірних виробів з країн Близького Сходу й Азії. Ми також бачимо, що клієнти в цих регіонах, як правило, є набагато вимогливішими клієнтами, які можуть здійснювати покупки практично без обмежень, що в кінцевому підсумку призводить до більш високого AOV (середній чек)", – ділиться подробицями Дебора Нікодемус.

Каблучка Stephen Webster, біле золото й діаманти, ціна £10,920 (net-a-porter.com)

Світова практика виглядає вражаюче, у нас же в країні поки мрії про такі покупки розбиваються об сувору реальність. Оскільки шопінг з чеком понад 150 євро повинен пройти крізь митне сито (оформлення, збір, мито і т.д.), що збільшує вартість. При чому, розрахунок додаткової плати залежить як від ціни покупки, так і від виду придбання. До того ж, навіть попри те, що ритейлери ретельно шифрують дані, мало хто хоче "світити" такі придбання вже через митницю.

Читайте також:

Кольє De Grisogono продане на аукціоні Christie's

Найдорожчі сумки аукціону Christie's

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.