До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Секрети створення туфель Dioramour

Однією з головних прем'єр осінньої колекції Christian Dior стали туфлі Dioramour – класичні човники, прикрашені позаду червоним серцем. Креативний директор Будинку Марія Грація К'юрі додала з їх допомогою дрібку жіночності і грайливості образам, побудованим на використанні спецодягу з грубого деніму.

Туфлі Dioramour з колекції Christian Dior осінь-зима 2017/2018

Відправною точкою під час їх створення для неї стала фраза Крістіана Діора: "Човники пасують до всього", а форму каблука К'юрі запозичила в архівах модного Дому – за дизайном він нагадує каблук Choc з вигином з колекції 1959 року.

Реклама
Туфлі Dioramour з коллекції Christian Dior осінь-зима 2017/2018

Процес створення туфель починається з ескізу, в якому ретельно опрацьовується кожна деталь. Потім саме цей малюнок стане відправною точкою на інших етапах виробництва у взуттєвих майстернях Dior, які знаходяться у Флоренції. Вже там за допомогою ескізу фахівець з формування взуття вирізає з дерева колодку, яка дозволить моделісту зробити викрійки шкіряних деталей. Він уже поміщає на форму пластиковий аркуш і розкреслює основні лінії майбутніх туфель. Особливість Dioramour – суцільний крій верхньої частини та каблука: ніщо не відволікає уваги від червоного серця. Опорою для каблука слугує внутрішній металевий стрижень, а утримують його кілька додаткових цвяхів. Так забезпечується міцність і стійкість. Майстер закріплює підошву, спочатку вручну, а потім за допомогою пресу. Після виготовлення туфлі Dioramour проходять суворий контроль якості: перевіряється шкіра, шви, жорсткі деталі; туфлі протирають, очищають і надають глянцю.

<b>Dioramour</b>

Читайте також:

Як створювалася весільна сукня Міранди Керр

Высокая мода: где проходят кутюрные показы

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.