До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Таємниці створення сумки-сідла Christian Dior

Saddle Bag, більше відома як сумка-сідло, вперше з'явилася в колекції Christian Dior весна-літо 2000 року. Тоді вона миттєво стала культовою і прописалася в модних гардеробах на кілька років. Через 18 років Марія Грація К'юрі перевидала ту саму модель в безлічі інтерпретацій, а Vogue.ua подивився, як створюють одну з найпопулярніших версій оновленого "сідла" з тканини Dior Oblique.

Сумка-сідло з матеріалу Dior Oblique

Dior Oblique – це графічний діагональний мотив, створений Марком Боаном 1967 року. Натхненням для створення стали роботи фламандських майстрів. Полотно з цією монограмою виготовляють на спеціальному верстаті, а потім відправляють в тосканські шкіряні майстерні Dior під Флоренцією. Тут майстер вже розкроює тканину вздовж лінії, що проходить через точки над "i" кожного слова "Dior". Важливо, щоб малюнок на всіх сумках був однаковим. Потім він вибирає яловичу шкіру для обробки.

Реклама

<b>SaddleBag_Dior</b>

Підготовані одинадцять деталей він передає іншому майстру, який збирає клапан, а тоді всі частини майбутньої сумки і прошиває їх на швейній машині. Останній етап – установка металевої фурнітури. До них приєднується ремінь, що дає змогу носити сумку в руці або на плечі. Він доступний в багатьох кольорах.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.