До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ruslan Baginskiy представили другу кутюрну колекцію

Український бренд головних уборів Ruslan Baginskiy представив другу кутюрну колекцію, у якій продовжує співпрацю з найкращими українськими художниками. Якщо першого разу їхньою музою стала Маша Куликовська та її скульптури, то зараз Руслан Багінський об’єднався з фото-дуетом Synchrodogs і стилісткою Юлією Пелипас. Їхній артпроєкт символічно називається TSVIT.

Кутюрная коллекция Ruslan Baginskiy 'TSVIT'

"TSVIT — це культурний експеримент, досвід відновлення й впровадження забутих технологій виробництва, які вважалися архаїзмами. Тривалий локдаун дав змогу всім нам сповільнитися, озирнутися навколо, дати собі час для пізнання. Мене завжди надихала енергія локальних майстерень, де поколіннями зберігають знання про старовинні техніки. У світі високих швидкостей їм майже немає місця, хочеться зберегти цю артизанальну спадщину", — розповідає дизайнер.

Реклама

Складається колекція із семи виробів, кожен з яких відсилає до української культури. Наприклад, плетена солом’яна маска — це переосмислення культурних кодів на рубежі XIX і XX століть, золоті прикраси відсилають до скіфського періоду, а хустки-намітки натхнені роботами волинських майстрів.

Ключова ж роль у колекції належить флористичним мотивам, за допомогою яких Руслан Багінський поєднує коди української етніки із сучасністю. Братки й павині вічка, що прикрашають довгу фату, символізують вірність, жовті квіти форзиції — уособлення чистоти й весняного пробудження, якого так потребує світ; вишневий колір у декорі солом’яної маски асоціюють з нареченими, традиційні українські мальви на золотій тіарі створені з перероблених пластикових пляшок як протест проти культури переспоживання.

Продовжує цю ідею знайомства з Україною й знімання, що перетворилося на експедицію найкращими й незайманими місцями країни. "Працюючи над проєктом, ми хотіли знайти природні локації в дусі бренду, чисті й вишукані водночас. Ми відчули синергію між Ruslan Baginskiy і Synchrodogs: ми такі ж перфекціоністи, і не любимо що-небудь робити упівсили, ми працюємо в тому ж напрямі, створюючи продукт, на якому хочеться затримати погляд, і який був би по-справжньому гарним, — кажуть Таня Щеглова і Рома Новен. — Нас дуже надихнули головні убори з нової колекції, особливо підкреслені променями сонця й довкіллям. Вони мали такий крихкий і водночас дуже потужний вигляд".

Також команда Ruslan Baginskiy порушує екологічну проблему, оскільки зроблена колекція з матеріалів, знайдених на секонд-генді й вінтажних аукціонах, або перероблених пластикових пляшок.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.