До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Велике повернення взуття на платформі

Взуття на платформі тріумфально повернулося в моду. У колекціях сезону осінь-зима 2021/2022 різні пари на платформі — від туфель до чобіт — з’явилися у Versace, Schiaparelli, Erdem, Marc Jacobs, Rick Owens, Simone Rocha, Molly Goddard і багатьох інших. У сезоні весна-літо 2022 дизайнери підтримали ажіотаж і знову повсюдно додали платформи в колекції — чи то туфлі з відкритими носками в стилі 90-х у Chanel, чи то ефектні лаковані босоніжки Saint Laurent.

Кансай Ямамото, 1972 годКансай Ямамото, 1972 рік

Очевидно, що створюючи нові пари взуття на платформі, дизайнери надихалися моделями з минулого. Королева платформ Вів’єн Вествуд регулярно звертається до своїх архівних авангардних моделей. Її туфлі Ghillie на високих підборах дотепер залишаються позачасовим і дуже популярним взуттям.

Реклама

У світі музики артисти регулярно з’являлися на сцені на платформах. Металеві черевики були візиткою Марвіна Гея і ABBA; Девід Бові, а точніше Зіггі Стардаст, співав свої найкращі гіти в черевиках на платформі; взуття Buffalo на пласкій підошві асоціювалася зі Spice Girls упродовж 90-х, Леді Ґаґа вважає стрипи Pleaser найзручнішим взуттям у світі.

Ми зібрали 17 світлин зірок, які, безсумнівно, надихнуть і вас приміряти пару взуття на платформі.

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.