До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Jubilee road: вийшов новий альбом Тома Оделла

26 жовтня представили Jubilee Road – найбільш особистий альбом британського музиканта Тома Оделла.

Том Оделл

Ще кілька років назад Тома Оделла називали молодим і перспективним музикантом: після дебютного EP 2012 року він грав в прямих ефірах на BBC і показах Burberry, отримав Brit Awards, виступав на розігріві у Rolling Stones і їздив у спільний тур з одним зі своїх кумирів, Елтоном Джоном. З виходом платівки Jubilee Road зараховувати Оделла, незважаючи на те, що йому всього 27, до "молодих" якось дивно: Оделл – піаніст, композитор і вокаліст високого класу. До слова, володар премії Айвора Новелло, яку в Британії дають найкращим композиторам.

Реклама

Jubilee Road – пластинка, знакова для Оделла. У ній він демонструє свою мультиобдарованість: він сам написав музику і тексти пісень, спродюсував альбом і зробив все аранжування, і навіть зібрав невеликий хор для деяких треків. Новий альбом склали 11 записів: уже відомі Jubilee Road, If You Wanna Love Somebody, Half as good as you; ліричні балади, глибокі, змістовні, особисті, від яких мурашки по шкірі. "Я намагався зробити цей альбом все своє життя, – про платівку Оделл розповідає не без пафосу. – Це підсумок 10 років роботи: безперервного створення пісень, виступів по всьому світу. Я отримав так багато кайфу, коли працював над ним".

У альбому особлива історія. Оделл записав його у своєму будинку, і альбом, зокрема, натхненний місцем, де розташований цей будинок, сусідами, оточенням і атмосферою. Правда, Jubilee Road – назва вигадана. У передмісті Лондона така вулиця дійсно є, але будинок музиканта не там. Проте, Оделл розкрив майже всі карти і до виходу альбому випустив міні-фільм, знятий у своєму будинку – в ньому можна в деталях розглянути, як живе музикант, і що його оточує. Оделл написав альбом у своєму двоповерховому цегляному будинку, за фортепіано у власній вітальні. Цікаво, що всі кліпи на нові треки зняті в цій же вітальні. Численні балади в альбомі дають можливість Оделлу проявити свій талант вокаліста, а сам музикант каже, що коли записував альбом, тримав в голові найкращі живі виступи своїх кумирів – Елтона Джона і Біллі Джоела.

Том Оделл у своєму домі

"Я записав велику частину пісень у своїй вітальні. Якщо прислухатися до треків, то в них можна почути звуки мого життя: телевізійне шоу, яке дивиться мій сусід; дітей, які грають в футбол на вулиці; кроки моєї дівчини в кімнаті нагорі". Всі ці люди і явища – герої альбому Jubilee Road: сусідські діти – в треку Son Of An Only Child, любителі хороших коктейлів у місцевому барі – в Queen Of Diamonds, наречений і наречена, які готуються до весілля – герої пісні Wedding Day. Музикант поселився у цей будинок разом зі своєю дівчиною ще 2016 року, одразу коли закінчив пластинку Wrong Crowd: вперше після того, як Оделл виїхав з рідного дому в Чічестері в 17 років, у музиканта був свій будинок. Перше, що з'явилося в будинку Оделла після переїзду – кіт і фортепіано.

Живопис друга Тома Оделла, художника Генрі Гадсона

Jubilee road – найбільш особиста платівка музиканта: з неї легко зрозуміти, що він любить і чим живе. Улюблені письменники – Екзюпері, Кадзуо Ісігуро, музика – вже згадані Елтон Джон, Брюс Спрінгстін, Біллі Джоел. І фільм, і альбом здаються дуже особистими – але насправді, зараз Оделл вже не живе в цьому будинку, і його приватне життя після виходу Jubilee Road поза небезпекою. Цей альбом швидше про момент, який музикант хотів зупинити і запам'ятати. Хоч Jubilee road і є в певній мірі документальною розповіддю про життя, все-таки це вибудувана і захоплива історія – історія музиканта, який мислить, як письменник, і вміє вести за собою.

Щоденники музиканта

У листопаді Том Оделл вирушає у велике турне по Європі. 5 і 6 лютого 2019 року він виступить і в Україні – Києві та Львові відповідно, і виконає Jubille Road наживо.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.