До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Співачка Софі Віллі – про любов до України та героїв нашого часу

Підтримку українцям, які вже понад три тижні мужньо боряться з російськами окупантами, сьогодні висловлюють знаменитості зі всього світу – від Стінга до Арнольда Шварценегера. Україно-грузинська співачка Софі Віллі народилася та виросла у Тбілісі, але завжди була міцно пов'язана з Україною. Про це вона розповідає у любовному листі до нашої країни та українців.

Моя любов до України почалася з моменту усвідомлення того, що моя мама – українка. Ще в ранньому дитинстві ми з батьками літали до Києва, їздили до дідуся та родичів до Львова та Луцька. Дідусь зустрічав нас із щасливою усмішкою, трикутним пакетом молока, із цілою коробкою булочок із маком та моїм улюбленим морозивом "Каштан". Цей смак і спогади залишаться зі мною назавжди.
Софі Віллі з донькою (Фото Міа Мерсіа)

Живучи в Тбілісі, я завжди з гордістю розповідала про своїх рідних в Україні, і мені завжди хотілося бувати там частіше. У 17, вкотре відвідавши Київ, я зрозуміла, що не хочу далі навчатися в Берліні, а хочу переїхати саме в це місто. Мій улюблений Київ, де все почалося. Все те, що є невід'ємною частиною мого життя. Перші кроки на сцені, незабутні концерти, перші та найвірніші слухачі, прекрасні друзі, музиканти, творчий політ і рух, які й стали важливим вектором у моєму подальшому шляху, до цього моменту – тут і зараз. Зізнаюся, до переїзду в Україну, переживши війну в Грузії, у 2008 році, сильніші патріотичні почуття я мала до Грузії, яка неодноразово стикалася з агресією російської влади. Але після Євромайдану – а зараз і поготів – моє серце б'ється разом з Україною, душа розривається на частини, і я пишаюся, як ніколи, кожним Українцем, кожним захисником, кожним героєм.

Реклама

Адже всі, хто зараз воює голими руками проти зла та брехні, є героєм нашого часу. Україна показала всьому світові, що таке єдність, що таке бути однією величезною сім'єю з 44 млн людей – і головне, що правда на нашому боці і ми нізащо не здамося, зрештою душу і тіло ми покладемо за нашу свободу.

Як тільки закінчиться ця жахлива війна – а я дуже сподіваюся, що це станеться вже скоро, – я обов'язково повернуся і буду разом з усіма відбудовувати цю велику країну. Відновлю творчу й освітню діяльність мого проєкту Soulscope, в рамках якого намагатимусь усіма силами підтримати та надихнути українських дітей і підлітків. Хочу показати країну своїй донечці, щоб вона теж пишалася. У ці складні хвилини її слова "Сава Уканіні" зігрівають моє серце, як ніщо інше. Молюся день і ніч. Господь оберігає Україну.

Слава героям!

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.