До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Знову в ефірі: все, що потрібно знати про другий сезон шоу "Маска"

23 жовтня відбулася прем'єра другого сезону телевізійного шоу "Маска" на каналі "Україна". Розважальне шоу, в якому глядачі й зіркові детективи намагаються вгадати знаменитість, яка ховається під маскою — хай буде то артист, спортсмен чи політик — знову дивує неймовірними костюмами і хитрими підказками. Vogue.ua розповідає, що потрібно знати про новий сезон шоу.

Персонаж Котик і Володимир Остапчук у другому сезоні шоу "Маска"
Що обіцяє другий сезон шоу "Маска"

Торік українська адаптація шоу "Маска" вразила глядача — яскраві костюми, ефектні виступи й формат отримали заслужені десятки мільйонів переглядів та викликали непідробний інтерес.

Реклама
Володимир Остапчук, Оля Полякова і Грифон у другому сезоні шоу "Маска"
Персонажи Робот, Баян, Фея і Котик у другому сезоні шоу "Маска"
Персонаж Тигр у другому сезоні шоу "Маска"

23 жовтня шоу повернулося на екрани й обіцяє бути ще цікавішим та інтригуючим. У другому сезоні глядачі познайомляться з 20 новими героями — 14 учасників боротимуться за перемогу, а ще 6 таємничих гостей з'являться в ефірі лише раз. Головне завдання знаменитостей, що ховаються під маскою, — заплутати глядача і зіркових детективів, щоб залишитися не розсекреченими до фіналу.

Персонаж Порося у другому сезоні шоу "Маска"
Персонаж Фея у другому сезоні шоу "Маска"
Персонаж Жирафа у другому сезоні шоу "Маска"

У новому сезоні підказки та натяки будуть скрізь: у словах ведучого, в костюмах учасників, у сюжетах перед виступами і в самих номерах. "Так, підказки стали заплутанішими, а деякі — предметними, — каже ведучий шоу Володимир Остапчук. — Звертати увагу потрібно на кожну деталь. Самі герої стали несподіваними — з'явився персонаж Скандал, дуже суперечливий герой, який точно заплутає глядачів".

Персонаж Скандал у другому сезоні шоу "Маска"

Як і минулого сезону, у кожному випуску ведучий примірятиме на себе образи легендарних персонажів із відомих фільмів. Це, до слова, особливість української адаптації до шоу. "У першому сезоні я був і Суперменом, і Ельзою, і Джеймсом Бондом, і вампіром", — згадує Остапчук, який в одному з випусків другого сезону з'явиться в образі Шерлока Холмса.

Володимир Остапчук в образі Супермена в першому сезоні шоу "Маска"
Володимир Остапчук в образі Ельзи в першому сезоні шоу "Маска"
Володимир Остапчук в образі Фреді Крюгера у другому сезоні шоу "Маска"

Режисери шоу Костянтин Томільченко, Олександр Братковський, Ярослав Губський та Сергій Гуман підготували для другого сезону "Маски" близько ста номерів, а ще самі стали учасниками деяких із них: "Проєкт настільки захопливий, що нам дуже хочеться не лише вигадувати і втілювати задумки, а й і бути їх безпосередньою частиною!"

Режисер Ярослав Губський в образі бога кохання в постановці Порося у другому сезоні шоу "Маска"
Як відбувається перевтілення учасників

Від вибору учасників і їхніх образів до репетицій масштабних постановок та суворої конфіденційності — шоу "Маска" надихає свободою і яскравістю, тоді як формат шоу відповідає певним критеріям. До прикладу, більшість знаменитостей, які ховаються під масками, не повинні бути професійними співаками, а популярним вокалістам слід спотворювати свій голос. Вирішальним у виборі зірки під маску стало вміння перевтілюватися. Дуже важливо, щоб учасники могли змінювати манеру спілкування, тембр голосу", — пояснює Анатолій Сябро, директор Департаменту розважальних програм каналу "Україна". Необхідність максимального маскування голосів учасників впливає на вибір пісень: "Ми намагаємося зупинятися на так званих "універсальних" композиціях, придатних і для чоловічого, і для жіночого виконання. За допомогою виконання ми змінюємо вокал, роблячи пісні "незручними" для виконавців, і позбуваємося відомих голосових акцентів професійних артистів", — каже Сергій Грачов, музичний продюсер шоу "Маска".

Злата Огнєвіч в костюмі Сонця в першому сезоні шоу "Маска"

Підбір костюма знаменитості — теж робота комплексна і певною мірою інтуїтивна. Переможниця першого сезону Злата Огнєвіч отримала костюм Сонця, тому що асоціюється із золотом і світлом, а ведучий Павло Костіцин виступав у костюмі Мольфара через зв'язок із темою містики. При цьому деякі учасники навпаки отримували костюми, що ніяк не поєднуються з їхнім характером, захопленнями або ім'ям у реальному житті. Так, Ірина Білик з'явилася у фіналі першого сезону в костюмі Рака, щоб заплутати глядача та зіграти нового для себе страшного й незвичайного персонажа.

Ірина Білик у костюмі Рака в першому сезоні шоу "Маска"

Над костюмами для другого сезону працювали відразу три дизайнери: Леся Патока, Назар Дідик і Артем Строзенко. Художники зізнаються, що під час створення ескізів враховується величезна кількість факторів, які в тому числі пов'язані з темою сталого розвитку, розумним споживанням і навіть майбутнім. Адже крім того, що костюми мають бути незабутніми і яскравими, вони повинні викликати певні емоції у глядача упродовж усіх випусків шоу, як, до прикладу, Циклопчик у першому сезоні — фаворит більшості дітей. При цьому у другому сезоні є костюм Пальчика — копія малюнка восьмирічного Єлисея Маркішева, шанувальника шоу.

Образ Пальчика у другому сезоні шоу "Маска"
Як зіркові детективи викриватимуть учасників

Дивовижно, і навіть підозріло, але ні судді, ані ведучий навіть гадки не мають, хто ховається під костюмами. "У першому сезоні був герой Сом, у якому переховувався мій друг Іраклі Макацарія. У мене навіть припущення не було, що там може бути він, і коли він зняв маску, я був шокований", — розповідає Володимир Остапчук. За конфіденційністю зірок, що ховаються в костюмах, суворо стежать, тому викрити хоча б одного персонажа — завдання не з простих.

Володимир Остапчук й Іраклі Макацарія в костюмі Сома в першому сезоні шоу "Маска"

Втім, зіркові детективи, серед яких DZIDZIO, Оля Полякова, Настя Каменських, Олег Винник та Андрій Данилко, готові до нового сезону.

Андрій Данилко, Оля Полякова і DZIDZIO

"Цього разу учасники заплутують нас іще більше. Тому я змінила тактику — звертатиму увагу на ще більше деталей та підказок", — ділиться своєю стратегією викриття Настя Каменських.

Настя Каменських

У її колеги по шоу DZIDZIO тактика протилежна — він просто насолоджуватиметься: "Я поводитимуся так, як глядачі". А у Олега Винника простежується логічний підхід: "Для мене дуже важливий музичний матеріал — маска має пасувати вокалу". Хоча співак зізнається, що учасники настільки заплутують, що результат виявляється абсолютно несподіваним. Тим цікавіше спостерігати за шоу!

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.