До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Від класики до власного жанру музики: п’ять фактів про артиста Pablo Bozzi

15 січня в київському клубі ARSENAL XXII виступить гість з Берліна Pablo Bozzi. Вивчаючи музичне мистецтво із шести років, він пройшов шлях від класики до електронного жанру. А останнім часом артист італійського походження відродив для слухачів ретро-музику 1980-х. Ба більше, змінив її у власному звучанні. Щоб познайомитися ближче з Пабло Боцці, розповімо найцікавіші факти з його музичного життя.

1. Все почалося з клавесина. Побачивши його на концерті, 6-річний Пабло захотів опанувати цей інструмент. Хлопчика так вразила гра клавесина, що наступні 10 років він присвятив йому в Національній консерваторії Тулузи. Коли ж Пабло Боцці вирішив спробувати себе в електронній музиці, виявилося, що класичний підхід тут не працює. "Мені набрид цей спосіб вивчення музики, — каже Пабло в інтерв’ю Chromatic Club. — Ця підготовка зробила мене жорсткішим з погляду творчого процесу й знадобився час, щоб вибратися з цього образу мислення".

Реклама
Pablo Bozzi.Pablo Bozzi

2. Перетворив ретро-музику на сучасний лад, створивши власний піджанр. З дитинства Пабло захоплювався італо-диско, яке слухав його батько. Створюючи електронну музику вже у свідомому віці, артист надихається мотивами 1980-х і додає елементів жанру EBM. Коли вийшов перший реліз Пабло, його друзі назвали це звучання Italo Bozzi Music. Але цей вираз дуже швидко закріпився в електронній спільноті як найточніша характеристика музики Пабло Боцці.

3. Став співзасновником музичного лейблу в рідному місті. "Я виріс у Тулузі й там захопився електронною музикою. І хоч нині я живу в Берліні, все одно надаю великого значення тому, щоб залишатися на зв’язку зі своїм рідним містом", — розповідав Пабло Боцці в інтерв’ю. Разом з друзями він створив спільноту й звукозаписувальний лейбл Toulouse Gouffre Club, що просуває місцевих і приїжджих музикантів. Нині на лейблі випускають музику дев’ять артистів, зокрема й сам Пабло.

Pablo BozziPablo Bozzi

4. Головне натхнення — музика з фільмів. За словами Пабло, саме зв’язок аудіо- та візуального мистецтва пробудив у ньому бажання творити. Серед натхненників Боцці — Джон Карпентер, Енніо Морріконе, Девід Лінч і Джим Джармуш. "Створюючи музику, ви завжди візуалізуєте зображення. Якби я писав кіномузику, це було б здорово! Я вірю, що моя музика, щось середнє між трансом та італо-диско, чудова для цього", — розповідає Пабло в матеріалі Trax Magazine.

5. У найближчих планах Пабло — створення кліпу. І не просто кліпу, а мінібойовика в стилі кіберпанку 1980-х. Цю ідею Пабло Боцці розробляє з другом Кендаллом Муллом, взявши за основу їхній нещодавно випущений спільний трек 4am in Parga Street. У кліпі друзі хочуть зіграти ролі двох найманих вбивць, які виконують небезпечне завдання.

15 січня послухати ритми італо-диско від Пабло Боцці можна буде в клубі ARSENAL XXII. Деталі — у facebook, telegram та instagram.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.